Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 15 d.

Nacionalinėje bibliotekoje lankėsi DELFI vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas DELFI vyriausiajai redaktorei Rasai Lukaitytei-Vnarauskienei pristatė biblioteką ir atkreipė dėmesį į bibliotekos veiklų įvairovę, jos parlamentinę, mokslinę funkcijas ir didelį spektrą sričių, kuriose galimas bendradarbiavimas. „Esame biblioteka be sienų, tampame biblioteka-mediateka, kuri kasdien pildosi vis naujomis veiklomis. Kartu esame ir netipinė biblioteka, nes, stebėdami ir analizuodami geriausius pasaulinius bibliotekų nestandartinės veiklos ir elgsenos pavyzdžius, nesibijome naujovių“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas. DELFI vyriausioji redaktorė R. Lukaitytė-Vnarauskienė atkreipė dėmesį, kad DELFI save pozicionuoja daugiau nei naujienų portalą, dėl to ši partnerystė ypač aktuali.

Abi organizacijos mato potencialą bendradarbiauti ir kartu įveiklinti Nacionalinės bibliotekos TV studiją, gyvai transliuoti ir organizuoti bendrus renginius, keistis darbuotojų kompetencijomis.

Susitikime taip pat dalyvavo Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Viktorija Pukėnaitė-Pigagienė, Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.