Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 18 d.

Nacionalinės bibliotekos kūrybinės inovacijos pristatytos tarptautinio projekto dalyviams

Vilniaus miesto savivaldybės administracija kartu su „Eurocities“ miestais partneriais įgyvendina „Interreg Europe“ tarptautinį projektą „URBAN MANUFACTURING. Bendradarbiavimas su kūrybinėmis laboratorijomis ir centrais, skatinant kūrybines inovacijas“. Projekto tikslas – išanalizuoti būdus kaip kūrybinių industrijų sektoriaus įmonės gali sėkmingiau komercinti savo produktus ir paslaugas pasinaudodamos atviromis laboratorijomis ir kūrybiniais centrais. Projektas pradėtas įgyvendinti 2017 m. ir truks iki 2021 m. pabaigos. Projektui vadovauja Birmingamo universitetas (Jungtinė Karalystė). Vilnius, kaip ir Lisabona (Portugalija), Lacijo regionas (Italija), Fomento San Sebastianas (Ispanija), Zagrebas (Kroatija), Bratislava (Slovakija), Kranis (Slovėnija), dalyvauja partnerio teisėmis.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko tarptautinis partnerių susitikimas ir Nacionalinės bibliotekos, kaip gerojo pavyzdžio, pristatymas. Partneriai iš Lisabonos, Birmingamo, Lietuvos turėjo galimybę susipažinti su atnaujinta biblioteka ir įvairiomis jos veiklomis, apsilankyti bibliotekos kūrybinėse dirbtuvėse PATS SAU.

Projekte dalyvauja 53 Vilniaus kūrybinio sektoriaus organizacijos, kurios telkia kūrybingus ir talentingus žmones. Projektas URBAN MANUFACTURING suteikia galimybę bendradarbiauti su kitais Europos miestais, keistis gerąja tarptautine patirtimi ir tobulinti Vilniaus miesto kūrybinių industrijų ir kūrybinių erdvių ekosistemą.

Šiuo projektu sprendžiami didmiesčiams kylantys iššūkiai, kaip efektyviai paskatinti inovacijų infrastruktūros plėtrą. Viena tokių priemonių būtent ir yra kūrybinės laboratorijos ir centrai, kuriose skirtingų dalykų specialistai turi galimybę dirbti drauge, vystyti naujus produktus ir paslaugas.

Projekto ekspertai pasidžiaugė, kad, tarptautinių projekto partnerių ir ekspertų vertinimu, kūrybinių industrijų plėtra Vilniuje per pastarąjį dešimtmetį padarė didžiulį proveržį. Vilniuje kūrybinių erdvių ekosistema gerai išplėtota. Jai tobulinti ekspertai siūlo gerinti tarpusavio komunikaciją, skatinti tinklaveiką, dėmesys ypač turėtų būti teikiamas bendruomenėms ir jų kūrybinėms erdvėms kurti ir plėsti.

Logotipai