Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 26 d.

Kovo 25 ir 26 d.: Skaitmeninė savaitė Nacionalinėje bibliotekoje

2019 m. kovo 25–31 d. visoje Europoje vyks kasmetinė akcija „Skaitmeninė savaitė“ (angl. ALL DIGITAL Week), skatinanti naudotis informacinėmis ryšio technologijomis ir ugdyti skaitmeninį raštingumą.

Kovo 25 ir 26 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veikiančios dirbtuvės PATS SAU kviečia į susitikimus, kuriuose mokytojai ir neformalūs edukatoriai galės susipažinti su bibliotekų techninėmis galimybėmis, kurios pagausintų ir paįvairintų mokymo metodus. Per atvirų durų renginius bus galima pamatyti ir išbandyti kompiuterinę techninę įrangą, kurią sudaro inžinerinis, kūrybinis ir programavimo paketai. Juose rasite šiuolaikinių įrenginių: 3D spausdintuvą, konstruktorių elektronikos ir mechanikos pradmenims įgyti, virtualiosios realybės akinius, negatyvų ir nuotraukų skaitmeninimo skenerį, rašalinį  nuotraukų spausdintuvą, kompiuterį su 360 laipsnių kamera, programinę įrangą filmuotai medžiagai ir nuotraukoms apdoroti ir kt.

Susitikimuose Nacionalinės bibliotekos darbuotojai papasakos apie dirbtuvių PATS SAU veiklą. Taip pat bus galima aptarti bendradarbiavimo galimybes.

Laukiame visų susidomėjusių, ypač smalsių jaunuolių, mokytojų, neformalaus ugdymo organizatorių, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, Kultūros ir Švietimo skyrių atstovų, projekto „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ lyderių ir tarptautinio projekto „E. Skautai“ dalyvių.

Renginio organizatorius – projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“.

Reikalinga išankstinė registracija – registracijos anketa.

Trumpai apie renginį

Data kovo 25 ir 26 d.
Laikas 13, 15 ir 17 val.
Vieta dirbtuvės PATS SAU
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas būtina registruotis
Organizatorius projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“
Daugiau informacijos www.prisijungusi.lt