Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 22 d.

Rusijos bibliotekų specialistų vizitas Nacionalinėje bibliotekoje

Kovo 22 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko Rusijos valstybinės bibliotekos, Užsienio literatūros bibliotekos ir Novosibirsko specialiosios aklųjų bibliotekos specialistų vizitas.

Delegacija susitiko su Nacionalinės bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku, generalinio direktoriaus pavaduotoja  Sandra Leknickiene, bibliotekos departamentų ir skyrių vadovais. Svečiams buvo pristatyti strateginio mąstymo ir inovatyvių sprendimų principai, pagrindžiantys dabartinį Nacionalinės bibliotekos veiklos modelį, pelnytai tapusį pavyzdžiu daugeliui šalies ir užsienio atminties, mokslo ir meno institucijų.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas svečiams pristatė naujausius bibliotekos pasiekimus. Generalinis direktorius pabrėžė Nacionalinės bibliotekos, kaip vienos iš pagrindinių Lietuvoje modernios, aukštosiomis technologijomis ir atvirumo visuomenei idėja paremtos institucijos, perspektyvą, akcentavo nacionalinių ir tarptautinių partnerystės tinklų plėtrą. Departamentų direktoriai kalbėjo apie atskirų bibliotekos padalinių veiklą, pasiekimus ir perspektyvas.

Svečiai pasidalijo savo bibliotekų veiklos patirtimi. Svetlana Gorochova ir Nadežda Beznosova pristatė Rusijos užsienio literatūros bibliotekos naujas darbo formas, kalbėjo apie skaitytojų aptarnavimo sistemos strategijos įgyvendinimą. Rusijos valstybinės bibliotekos atstovės aptarė bibliotekoms tenkančius iššūkius skaitmeninėje epochoje, o Jurijus Lesnevskis iš Novosibirsko dalinosi darbo teikiant modernias aklųjų bibliotekos paslaugas patirtimi.

Svečiai apžiūrėjo Nacionalinę biblioteką, susipažino su jos struktūra ir personalu, domėjosi įvairiais praktiniais veiklos aspektais. Rusijos delegacija taip pat susitiko su Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininke Jolita Steponaitiene.