Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 8 d.

Balandžio 8 d.: konferencija „Teismų teisingumo prezumpcija: tarp moralės ir įstatymo“

Kviečiame į Vilniaus universiteto studentų atstovybės padalinio Teisės fakultete organizuojamą kasmetį, jau tradicinį renginį – „Teisininkų dienos“ (TeDi). Renginyje „Teisininkų dienos 2019“ (TeDi’19) bus atskleista įvairiapusė teisininkų veikla, jis bus įdomus ne tik Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentams, bet ir jau praktikuojantiems teisininkams ir visai akademinei bendruomenei.

Pagrindinė renginio dalis – atidaromoji konferencija – vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Konferencija ypatinga tuo, kad ji skirta Vilniaus universiteto 440 metų jubiliejui paminėti ir yra orientuota ne tik į teisinį išsilavinimą turinčius asmenis, bet ir į kiekvieną suinteresuotą žmogų.

Konferencijos tikslas – aptarti šiuo metu ypač aktualias teisines problemas. Konferencijos tema jau ilgą laiką sulaukia visuomenės dėmesio, o šių dienų aktualijos dar labiau skatina žmones apie tai diskutuoti, domėtis. Atsižvelgiant į įvykius, iš pamatų sudrebinusius tiek teisininkų bendruomenę, tiek visą visuomenę, svarbu kalbėti apie teisminės valdžios efektyvumą Lietuvoje, jos santykį su kitų Europos valstybių teisminėmis valdžiomis, veiksnius, lemiančius Konstitucijoje įtvirtinto teismų nepriklausomumo principo nesilaikymą, bei visa, kas trukdo vykdyti teisingumą ir pamina ne tik įstatymą, bet ir moralines vertybes.

Pasak organizatorių, konferencijoje bus siekiama įvertinti dabartinę Lietuvos teismų sistemos situaciją iš šalies, atsiribojant nuo išankstinių nuostatų, stereotipų, ir leisti konferencijos dalyviams susidaryti pagrįstą nuomonę apie Lietuvos teisminę valdžią, sužinoti daugiau apie tam tikrus teismų darbo aspektus, remiantis šios srities žinovų įžvalgomis.

Organizatoriai informuoja, kad šiais metais konferencija organizuojama kartu su Lietuvos advokatūra, todėl visi advokatai ir jų padėjėjai turės galimybę gauti sertifikatus, taip rinkdami kvalifikacijos kėlimo balus.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 8 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Vilniaus universiteto studentų atstovybė Teisės fakultete, Lietuvos advokatūra
Rėmėjai integruota teisės paslaugų kontora „Cobalt“ ir advokatų kontora „Sorainen“
Daugiau informacijos Teisininkų dienos „Facebook”;
Atidaromoji konferencija;