Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 26 d.

Nacionalinėje bibliotekoje pristatyti „Wernerio Herzogo pasauliai“

Kovo 26 d. Goethe’s institutas Lietuvoje, bendradarbiaudamas su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, pristatė vieno reikšmingiausių naujojo vokiečių kino režisierių Wernerio Herzogo kūrybą. Per ilgai trukusią sėkmingą karjerą jis praplėtė kino, kaip meno rūšies, galimybes ir atvėrė platų žanrų spektrą. Jo filmuose nagrinėjama kultūrų ir gyvenamųjų aplinkų įvairovė, psichologiniai žmonių kraštutinumai. W. Herzogas žavisi veikėjais, kurie savo noru atsiduria ekstremaliose situacijose ir plečia žmogaus galimybių ribas.

„Wernerio Herzogo pasauliai“ – tai vienas iš daugelio Nacionalinėje bibliotekoje vykstančių projektų, perteikiančių tarpkultūrinės komunikacijos svarbą.

„Jau porą metų esame išsikėlę ambicingą tikslą, kad Nacionalinėje bibliotekoje visuomenei būtų pasiekiami nacionalinio masto renginiai, kurie skatintų kultūrinės diplomatijos plėtrą. Mus džiugina šis vaidmuo, nes esame socialinė institucija, kuri siekia vienyti, socializuoti ir šviesti. Šis vakaras yra skirtas pasaulinio garso režisieriui W. Herzogui, už kurį mes dėkingi Goethe’s instituto vadovui Detlefui Gericke’i ir jo šauniai komandai“, – projekto atidarymo metu kalbėjo Nacionalinės bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

Goethe’s instituto vadovas D. Gericke padėkojo Nacionalinei bibliotekai už suteiktas nuostabias erdves ir pažymėjo, kad šis projektas „Wernerio Herzogo pasauliai“ turės kelis sezonus. „Iki gegužės mėnesio pradžios kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį Nacionalinėje bibliotekoje galėsite stebėti savita estetika pasižyminčius W. Herzogo filmus, kuriuose ribos tarp dokumentinio ir vaidybinio filmo nutrintos, o antrasis sezonas bus rodomas Kaune nuo rugsėjo mėnesio“, – tolimesnius planus atskleidė D. Gericke.

Projektą „Wernerio Herzogo pasauliai“ sudaro dvi dalys: fotografijų paroda ir filmų programa. Fotografijų parodoje bibliotekos lankytojams suteikiama galimybė pasižvalgyti po sustabdytus W. Herzogo režisuotų vaidybinių ir dokumentinių filmų kadrus ir akimirkas iš filmavimo aikštelių, kuriose užfiksuoti ir paties režisieriaus portretai. Paroda veiks iki balandžio 28 d. Kita projekto dalis – režisieriaus filmų programa: Goethe’s institutas Lietuvos visuomenei pristato ankstyvojo W. Herzogo kūrybos periodo filmus. Keletas lietuviškai subtitruotų filmų plačiajai publikai bus pristatyti pirmą kartą. Filmus Nacionalinės bibliotekos lankytojai galės žiūrėti iki gegužės 2 d. kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį 18 val. Kino salėje, V a. Iš viso programoje 13 filmų. Filmų repertuaras ›.

Goethe 2

Daugiau nuotraukų ›