Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 4 d.

Balandžio 4 d.: Nacionalinėje bibliotekoje – ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinis etapas

Kviečiame užsukti į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką susipažinti su Europos Sąjungos (ES) jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo dalyviais ir jų mokslinėmis idėjomis.

Konkurse bus pristatyta beveik 30 mikrobiologijos, biochemijos, medicinos, astrofizikos, žemės ūkio ir kitų mokslo sričių darbų. Tai puiki galimybė susipažinti su mokinių atliekamais tyrimais, pasisemti žinių ir idėjų brandos darbui, pabendrauti su jaunaisiais mokslininkais ir jų mokytojais.

Lietuvos mokiniai kelia Europai ir pasauliui aktualias mokslinių tyrimų idėjas, ieško inovatyvių problemų sprendimo būdų. Jie savo darbuose tyrinėja mikroorganizmus, atlieka aplinkos ir vandens tyrimus, gilinasi į žmogaus sveikatos problemas ir įvairių veiksnių bei medžiagų poveikį žmogaus organizmui, ieško augalų daigumo didinimo ir derliaus išsaugojimo būdų, domisi visatos reiškiniais, kuria biomedžiagas ir pristato alternatyvias medžiagas popieriaus ir kuro gamybai.

Darbus mokiniai pristatys parengę stendinius pranešimus. Juos vertins Lietuvos mokslo centruose ir universitetuose dirbančių mokslininkų komisija.

Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti balandžio 5 d. Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijoje. Geriausių darbų autorių laukia galimybė atstovauti Lietuvai tarptautiniame Europos Komisijos organizuojamame ES jaunųjų mokslininkų konkurse (angl. European Union Contest for Young Scientists, EUCYS), kuris šių metų rugsėjį vyks Bulgarijos sostinėje Sofijoje. Taip pat – Lietuvos Respublikos valstybinio patento biuro nominacija Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO) prizui gauti, kelionės į CASTIC konkursą Kinijoje ir tarptautinę gamtos tyrimų savaitę Šveicarijos Alpėse, numatytas ir vizitas į Europos Komisiją Briuselyje – šį prizą įsteigė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Šis konkursas gabiems mokiniams suteikia unikalią galimybę ne tik susipažinti su savo bendraamžių atliekamais tyrimais ir kuriamais išradimais, bet ir dalytis patirtimi, varžytis tarpusavyje. Konkursu siekiama skatinti jaunus žmones siekti karjeros mokslo ir technologijų srityje. Iš viso mūsų šalies mokiniai prestižiniame tarptautiniame Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurse, kuriame dalyvauja 14–21 m. amžiaus jaunimas ne tik iš Europos šalių, bet ir iš JAV, Kanados, Kinijos, Pietų Korėjos, Turkijos ir kt., yra iškovoję 21 prizą.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 4 d.
Laikas 10 val.
Vieta erdvė prie vitražo, III a.
Trukmė 7 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras
Partneriai Lietuvos Respublikos valstybinis patentų biuras ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Draugai ir rėmėjai Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, UAB „Savaitė“, leidykla „Terra publica“, „Vilnius-Lithuania iGEM“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
www.njmk.smm.lt/
ec.europa.eu/