Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 8 d.

Balandžio 8 d.: prezidento rinkimų debatai: penki klausimai ir atsakymai (atnaujinta informacija)

Balandžio 8 d., pirmadienį, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks kandidatų į prezidentus debatai.

Kas dalyvaus debatuose?

Dėmesio! BNS informuoja, kad skelbti pirmieji debatai, kuriuose turėjo dalyvauti Valentinas Mazuronis ir Naglis Puteikis dėl techninių kliūčių n e į v y k s, kadangi dėl skrydžių vėlavimų įstrigus oro uoste kandidatas į prezidentus Valentinas Mazuronis nespės numatytu laiku grįžti į Lietuvą.

Debatuose dalyvaus Gitanas Nausėda, Saulius Skvernelis ir Ingrida Šimonytė. Debatai prasidės 19 val. Dalyviai paskirstyti įvertinus visuomenės nuomonių apklausų rezultatus, kaip įprasta Vakarų šalių ir Lietuvos praktikoje.

Kas rengia debatus?

Debatus organizuoja naujienų agentūra BNS, Rytų Europos studijų centras, Konrado Adenauerio fondas ir  Nacionalinė biblioteka. Visas išlaidas apmoka organizatoriai. Nei valstybės biudžeto, nei kandidatų lėšos nenaudojamos.

Kada ir kur galima stebėti debatus?

Debatai vyks Nacionalinėje bibliotekoje, bet dėl riboto vietų skaičiaus kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją internetu BNS „Facebook“ paskyroje. Debatai bus tiesiogiai transliuojami „BNS Lietuva“ „Facebook“ ir „Youtube“ paskyrose ir interneto svetainėje www.bns.lt. Galimybė debatus retransliuoti internetu yra laisvai prieinama visoms žiniasklaidos priemonėms. Apie ketinimus transliuoti debatus jau informavo naujienų portalai delfi.lt, 15min.lt, lrt.lt, diena.lt ir Žinių radijas.

Kaip vyks debatai?

Debatus moderuos BNS vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis. Debatai truks maždaug pusantros valandos. Jie padalyti į tris dalis: užsienio politika, gynybos politika ir teisinė valstybė. Iš anksto parengtus klausimus žinos tik moderatorius. Atsakymams bus skiriama pusantros minutės. Per renginį žiūrovai galės pateikti klausimus socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“, prie jų palikdami grotažymę #Debatai2019.

Kas komentuos debatus?

Pasibaigus debatams apie 21 val. vyks jų aptarimas. Debatus aptars diplomatas Vytautas Plečkaitis, gynybos ekspertas, Nacionalinės bibliotekos Vadovybės informacijos skyriaus vadovas Ignas Stankovičius ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas. Aptarimo diskusiją moderuos Nacionalinės bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas. Debatams aptarti bus skirta apie 20 minučių. Stebėti tiesioginę transliaciją galėsite internetu paspaudę šią nuorodą ›

Trumpai apie renginį

Data balandžio 8 d.
Laikas 19–21 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas

laisvų vietų nėra, kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją internetu:

Organizatoriai BNS, Rytų Europos studijų centras, Konrado Adenauerio fondas, Nacionalinė biblioteka