Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 4 d.

Balandžio 4 d.: paskaita „Viskas apie tymus“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia stebėti viešą Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) paskaitą „Viskas apie tymus“. Paskaitoje kalbės ULAC vadovas profesorius, medicinos mokslų daktaras Saulius Čaplinskas ir Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja Daiva Razmuvienė.

Šiemet (2019 m. sausio  1 d. – kovo  29 d.) Lietuvoje iš viso užregistruoti 310 tymų atvejų, pernai  per visus metus tymais Lietuvoje sirgo 30 žmonių. Pagal gyvenamąją vietovę daugiausia tymų atvejų registruota Kauno (216) ir Vilniaus (60) administracinėse teritorijose. Tymai diagnozuoti 76 vaikams ir 234 suaugusiems asmenims.

Paskaitoje ekspertai atsakys į dažniausiai kylančius klausimus apie tymų protrūkio situaciją Lietuvoje, asmenų, kontaktavusiųjų su sergančiu tymais, skiepijimą, kraujo tyrimą, kuris nustato, ar žmogus turi imunitetą tymams, vaikų ir suaugusiųjų skiepijimą ir kt. Klausimus ekspertams galima pateikti iš anksto el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Dažniausiai užduodamus klausimus apie tymus rasite čia ›

Daugiau informacijos apie tymus skaitykite čia ›

Stebėti tiesioginę transliaciją galėsite internetu (per mobiliuosius įrenginius arba kompiuterius) balandžio 4 d. 11 val. paspaudę šią nuorodą ›