Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 6 d.

Balandžio 6 d.: Autizmo supratimo diena su „Lietaus vaikais“

Balandis – autizmo supratimo mėnuo. Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“, vienijanti tėvus, auginančius autizmo spektro sutrikimų (ASS) turinčius vaikus, suaugusius asmenis, turinčius ASS, ir su jais dirbančius specialistus, ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia visus šeštadienį praleisti kartu. Tikimės, kad renginyje bus išsklaidyta daug mitų ir baimių, susijusių su šia diagnoze.

Renginyje Autizmo supratimo diena su „Lietaus vaikais“ veiksmas vyks keliose Nacionalinės bibliotekos erdvėse, kuriose edukologai, medikai, įvairioms terapinėms sritims atstovaujantys specialistai dalysis žiniomis ir įžvalgomis, atsakys į klausytojų klausimus.
Specialistų mugėje bus proga susitikti ir pasikalbėti rūpimomis temomis su ugdymo įstaigų ir pagalbos centrų darbuotojais, terapinių paslaugų teikėjais.

Konferencijų salėje bus skaitomi pranešimai ir šeimoms, ir specialistams aktualiomis autizmo temomis – nuo įtraukiojo ugdymo iki virškinimo sąsajų su smegenimis. Dalyvaus dr. Austėja Landsbergienė, Rita Urbonaitė-Krulikovska ir kiti.

V aukšto atrijuje rasite autizmui palankių ugdymo įstaigų stendus. Bus pristatyta vaikų, turinčių ASS, dailės darbų paroda. Išvysite fotografo Artūro Ostrianicos projektą „Ypatingieji kitokie“ – nuotraukose įamžinti autistiški vaikai, užfiksuotos jų gyvenimo akimirkos.

Išsami pranešimų programa ir dalyvių sąrašas.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 6 d.
Laikas 11 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.; atrijus V a. ir III a.; erdvė prie vitražo, III a.
Trukmė 6 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“
Rėmėjai UAB „Multitrans Logistics“, UAB „Esida“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“