Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 11 d.

Balandžio 11 d.: diskusija apie Krymo aneksijos pasekmes tarptautinei teisei ir politikai

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į diskusiją „Krymo aneksijos pasekmės tarptautinei teisei ir politikai“ (angl. Crimean Crime consequences for the international law and politics) remiantis knyga „Krymo aneksijos klausimas tarptautinėje teisėje“ (angl. The Case Of Crimea’s Annexation Under International Law). Knygą 2017 metais išleido Lenkijos ir Rusijos santykių dialogo ir supratimo centras (lenk. Centrum Polsko-Rosyjskiego Dialogu i Porozumienia), Lenkijos mokslų akademijos Teisės mokslų institutas (lenk. Instytut Nauk Prawnych Polskiej Akademii Nauk) ir leidykla „Scholar“.

Krymo aneksija sukėlė rimtą susirūpinimą Vidurio ir Rytų Europoje. Rusijos pozicija tarptautinės teisės ir jos kaimynų teritorinio vientisumo atžvilgiu tapo neatidėliotina politine, teisine ir mokslinių tyrimų problema. Krymą dabar užima Rusija – kokie yra teisiniai būdai pakeisti šią situaciją? Ko galima ir neverta tikėtis iš tarptautinės teisės? Ar tarptautinė tvarka yra įmanoma be tarptautinės teisės?

Diskusijoje dalyvaus Lenkijos ir Rusijos santykių dialogo ir supratimo centro direktorius dr. Ernest Wyciszkiewicz, centro direktoriaus pavaduotojas dr. Łukasz Adamski, taip pat prof. Dagmar Richter (Saro krašto universitetas, Heidelbergo universitetas), prof. Władysław Czapliński (Varšuvos universitetas), dr. Šarūnas Liekis (Vytauto Didžiojo universitetas).

Diskusiją moderuos doc. dr. Andžej Pukšto (Vytauto Didžiojo universitetas).

Renginys anglų kalba.

Logo i web

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 11 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
Lenkijos institutas Vilniuje, Lenkijos ir Rusijos santykių dialogo ir supratimo centras, Vytauto Didžiojo universitetas
Partneriai
Lenkijos ambasada Vilniuje, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Vilniaus politikos analizės institutas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“; lenkukultura.lt