Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 17 d.

Balandžio 17 d.: seminaras „Vaikų ir paauglių literatūra Lietuvoje 2018 metais“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks tradicinis seminaras „Vaikų ir paauglių literatūra Lietuvoje“, skirtas praėjusių metų vaikų literatūros leidybos, iliustracijų, knygų ir vaikų skaitybos tendencijoms aptarti.

Seminarą sudarys dvi dalys. Pirmoje dalyje bus surengtos dvi pranešimų sesijos. Pranešimus apie vaikų literatūros leidybą, vaikų ir paauglių skaitybą skaitys Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento darbuotojos Roma Kišūnaitė, Reda Tamulienė, Eglė Baliutavičiūtė.

Apie geriausias 2018 m. lietuvių autorių grožines bei pažintines knygas ir iliustracijas, taip pat reikšmingiausius praėjusių metų vertimus kalbės Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistai ir vaikų literatūros tyrinėtojai, bibliotekininkai, menotyrininkai, vertėjai ir kiti specialistai iš įvairių institucijų.

Antroje seminaro dalyje dalyviai turės progą susipažinti su keliais vaikų literatūros kūrėjais, kurių darbai 2018 metais pripažinti geriausiais. Pokalbiuose dalyvaus rašytoja Ilona Ežerinytė, rašytojas Marius Marcinkevičius su iliustratore Lina Dūdaite. Taip pat dalyvaus už skaitymo skatinimo veiklą Vinco Aurylos premija apdovanotos Kaniterapijos asociacijos atstovai. Renginys, truksiantis visą dieną, yra skirtas visiems, besidomintiems vaikų literatūra, dirbantiems vaikų literatūros srityje, bibliotekose, švietimo įstaigose, leidyklose ir kt.

Seminaras nemokamas. Dalyvių skaičius ribotas, todėl maloniai prašome registruotis iš anksto iki balandžio 10 d. adresu https://goo.gl/eEKoSQ.

Jei užsiregistravote, bet atvykti negalėsite, būsime dėkingi, jei apie tai pranešite el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Seminaras „Vaikų ir paauglių literatūra Lietuvoje 2018 metais“ yra renginių ciklo „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ dalis. Visi ciklo renginiai filmuojami, tiesioginę transliaciją ar įrašus galima stebėti Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanale.

Renginio programa:

9.30–10.00 val. – Registracija

10.00 val. – Sveikinimo kalbos

10.05 val. – Kęstutis Urba pristato savo sudarytą „Rekomenduojamų knygų sąrašą“

10.15 val. – 2018 m. vaikų literatūros leidybos aptarimas (Roma Kišūnaitė)

10.35 val. – Geriausių praėjusių metų iliustracijų aptarimas (dr. Jolita Liškevičienė, Danguolė Šakavičiūtė, Viktorija Pukėnaitė-Pigagienė)

11.20 val. – Geriausių praėjusių metų lietuvių autorių knygų vaikams ir paaugliams aptarimas (Lina Buividavičiūtė, Justinas Vancevičius, dr. Aurelija Gritėnienė, Inga Mitunevičiūtė, Goda Baranauskaitė-Dangovienė, Eglė Baliutavičiūtė)

12.20–12.40 val. – Pertrauka

12.40 val. – Reikšmingiausių praėjusių metų vertimų aptarimas (Rita Urnėžiūtė, Urtė Vaserienė)

13.10 val. – Geriausių praėjusių metų pažintinių knygų aptarimas (Jaunius Lingys, dr. Vaiva Schoroškienė, Rūta Lazauskaitė)

13.40–14.30 val. – Pietūs

14.30 val. – Mėgstamiausių vaikų ir paauglių praėjusių metų knygų penketukų pristatymas (Reda Tamulienė, Eglė Baliutavičiūtė)

15.00 val. – Pokalbiai su IBBY Lietuvos skyriaus apdovanojimų 2018 metų laureatais (dalyvaus Kaniterapijos asociacijos atstovai, rašytoja Ilona Ežerinytė, rašytojas Marius Marcinkevičius ir iliustratorė Lina Dūdaitė)

Trumpai apie renginį

Data balandžio 17 d.
Laikas 9.30–16.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis iki balandžio 10 d. čia ›
Partneriai ir rėmėjai IBBY Lietuvos skyrius, Lietuvos kultūros taryba
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“