Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 13 d.

Balandžio 13 d.: knygos vaikams „Istorijos skanėstai“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės

Kokių saldumynų į skrydį per Atlantą pasiėmė Darius ir Girėnas? Kokiame paplūdimyje deginosi Lietuvos Prezidentas Antanas Smetona? Kas lietuvius išmokė žaisti krepšinį ir kiek blusų įstrigo Baltijos gintaruose? Šiuos intriguojančius klausimus kartu su mažaisiais tyrinėtojais gvildensime Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje vyksiančiame knygos „Istorijos skanėstai“ pristatyme.

Visiems gerai žinoma, kad istorija – rimtas mokslas apie svarbius įvykius, galingus didvyrius ir reikšmingą praeitį. Rimtoji istorija – mūsų žinių duona – labai reikalinga ir sveika, tačiau kartais taip norisi ko nors skanaus. „Istorijos skanėstai“ – taip pat istorija, tik ne tokia rimta, lengvai intriguojanti ir kupina smagių detalių, kurias rimti istorijos leidiniai nutyli ar tiesiog neskiria joms dėmesio. Knygoje rasite trumpų pasakojimų apie tai, kas netilpo istorijos vadovėliuose.

Pristatyme su knygos autore Audrone Meškauskaite ir dailininke Inga Dagile smaguriausime skanumynų nuo istorijos stalo, sužinosime daug naujų, netikėtų dalykų iš Lietuvos istorijos, kursime gintarų inkliuzus ir paslaptingus sekretus.

Ši knyga – šmaikštus, linksmas ir netikėtas Lietuvos istorijos gabalėlis.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 13 d.
Laikas 12 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai leidykla „Žalias kalnas“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“