Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 8 d.

Knygų apie madą rinkinys Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje

Štai ir nulėkė tolyn lietuviška žiema, kartu išsivesdama ištikimą draugę – gripo infekciją. Pavasaris atkeliavo su spalvinga ir stilinga palydove – mados infekcija. Kuri mielesnė jums? Jeigu pasirinkote madą, primename, kad tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ jau dvidešimt pirmą kartą džiugins akį Vilniuje balandžio 12–13 d. Jaunieji dizaineriai iš įvairių pasaulio šalių stebins, erzins ir provokuos ne tik Šiuolaikinio meno centre susirinkusius žiūrovus, bet ir tuos, kurie ištikimai seka šį renginį televizijos ekranuose, socialiniuose tinkluose ir interneto naujienų portaluose.

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla festivalį pasitinka knygų apie madą rinkiniu. Iš leidinių apie kostiumą gausos, saugomos mūsų bibliotekoje, atrinkome 25 albumus anglų kalba, atspindinčius šios temos įvairovę. Pradedame nuo mados istorijos – ir ne bet kokios, o skirtos valdovų ir politikų kostiumui. Toliau keliaujame į XX amžių, kur mūsų laukia knygos apie rafinuotą art deco kostiumą, linksmąsias 7-ojo dešimtmečio sukneles, aristokratiškus Londono Savile Row gatvėje kuriamus vyriškus kostiumus ir niūrokus Sovietų Sąjungos rūbelius. Prisimename Christianą Diorą ir Emilio Pucci’į. Žinoma, nepraleidžiame mados fotografijos klasikų – Richardo Avedono, Davido Bailey’io, Franko Horvato. Iš aukštosios mados padangių leidžiamės į žemę ir susipažįstame su įvairaus amžiaus „modistėmis“: pradedant 98 metų Iris Apfel ir baigiant smagiomis japonų paauglėmis. Svajotojams skiriame albumą apie pasakų herojų kostiumus, realistams – knygą apie tvarią madą.

Ir tai dar ne viskas! Paliekame intrigą ir kviečiame užsukti į Muzikos ir vizualiųjų menų skaityklą balandžio 8–14 d. 

Lietuviškos mados gerbėjams siūlome virtualiai pavartyti 1932–1934 m. leistą žurnalą Siuvėjų menas,kuris supažindins su „naujausiomis Kauno, Paryžiaus ir Londono madomis“.

Muzikos ir vizualiųjų menų skaityklos darbo laikas:

pirmadieniais–penktadieniais 8.00–21.00 val.
šeštadieniais–sekmadieniais 10.00–18.00 val.

V a., 508 kab.