Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 16 d.

Balandžio 16 d.: tarptautinė konferencija „Elektroninė informacija mokslui ir pažangai“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos 100-mečiui skirtą tarptautinę konferenciją organizuoja Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacija ir Nacionalinė biblioteka. Pasak jos rengėjų, konferencijoje bus diskutuojama apie integraciją, komunikaciją ir inovacijas bibliotekose, mokslo rezultatų vertinimą, elektroninės informacijos leidėjai kalbės apie atvirąją prieigą ir naujas atvirosios prieigos iniciatyvas, aptars tyrėjų reikalavimus elektroniniam turiniui, dalysis vizijomis apie elektroninių išteklių ateitį.

„Sunku įsivaizduoti šiuolaikinę biblioteką, kuri šalia tradicinių – popierinių knygų, žurnalų, laikraščių – bei kitų paslaugų savo vartotojams nepasiūlytų elektroninių išteklių. Elektroniniai ištekliai būtini mokslo visuomenei. Tapo įprasta, kad pagrindinė mokslinė informacija yra publikuojama kaip elektroniniai ištekliai. Juos Lietuvos bibliotekos centralizuotai prenumeruoja nuo 1999 metų. Tam reikia nemažai lėšų, darbo sąnaudų. Todėl jau nuo 2002 metų pasaulyje vykdomos atvirosios prieigos iniciatyvos“, – sako viena konferencijos organizatorių Paslaugų departamento direktorė Aušra Vaškevičienė.

Konferencijos tikslas – supažindinti mokslo politikos formuotojus, mokslo visuomenę ir bibliotekų atstovus su elektroninės informacijos leidybos naujovėmis, atvirosios prieigos raidos tendencijomis.

„Mes, kaip Nacionalinė biblioteka, siekiame Lietuvoje kuo aktyviau komunikuoti apie atvirosios prieigos pokyčius, pristatyti elektroninės informacijos leidybos naujoves. Kaip viena iš priemonių yra ir ši konferencija, skirta mokslininkams, mokslo politikos formuotojams, mokslo vertintojams ir bibliotekininkams, dirbantiems su elektronine mokslo informacija“, – suinteresuotus asmenis ir specialistus dalyvauti konferencijoje ir diskusijose kviečia Nacionalinės bibliotekos direktorius prof. dr. R. Gudauskas.

Konferencijoje pranešimus skaitys mokslinės informacijos leidėjai ir mokslo rezultatų vertinimo įrankių kūrėjai iš tokių žinomų pasaulinių kompanijų kaip „Clarivate Analytics“, EBSCO, „Elsevier“, „Euromonitor International“, „ProQuest“, „Springer Nature“ ir kt.

Kviečiame registruotis ir dalyvauti. Konferencijos programa ›

Neturėsiančius galimybės dalyvauti konferencijojej kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją per Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanalą ›

Konferencijos rėmėjai

Trumpai apie renginį

Data balandžio 16 d.
Laikas 9 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 8 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Partnerė Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ 
Papildoma informacija

lietuvių kalba ›
anglų kalba ›