Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 23 d.

Balandžio 23 d.: Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės atidarymas ir geriausių bibliotekininkų apdovanojimai

Kaip ir kasmet, balandžio 23–29 dienomis visose šalies bibliotekose vyks Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šių metų Lietuvos bibliotekų savaitės vienijanti tema „ATEIK – SUŽINOK IR IŠMOK“ primena apie neišmatuojamas galimybes visiems bibliotekų lankytojams.

Bibliotekininkai kvies savo bičiulius, lankytojus, skaitytojus, skaitymo ir kitų šviečiamųjų ir lavinamųjų veiklų gerbėjus į renginius, naujų knygų pristatymus, konferencijas, diskusijas, filmų peržiūras, susitikimus su autoriais.

Per 19-ąją nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitę šalies bibliotekos siūlys pasinerti į kūrybinių ieškojimų ir atradimų pasaulį: išmokti valdyti dronus ir robotus, išmaniaisiais įrenginiais kurti meno objektus, naudojantis mobiliosiomis programėlėmis susimokėti mokesčius, keliauti, klausytis muzikos ar dalytis nuotraukomis.

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė prasidės balandžio 23 dieną geriausių 2018 metų bibliotekininkų apdovanojimu Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Šventėje tradiciškai bus suteikti geriausių metų bibliotekininkų vardai ir įteiktos premijos bibliotekų specialistams už reikšmingiausius darbus bibliotekų veikloje ir išskirtinius profesinius laimėjimus per praėjusius metus.

Atidarymas bus transliuojamas tiesiogiai Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanalu.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 23 d.
Vieta Atrijus, III a.
Laikas 11 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Trukmė 1,5 val.
Organizatoriai Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos bibliotekininkų draugija, Nacionalinė biblioteka
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“