Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 23 d.

„ATEIK – SUŽINOK IR IŠMOK“ kviečia 19-oji nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė

Kaip ir kasmet, balandžio 23–29 dienomis visose šalies bibliotekose vyks Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Bibliotekininkai kvies savo bičiulius, lankytojus, skaitytojus, skaitymo ir kitų šviečiamųjų ir lavinamųjų veiklų gerbėjus į renginius, naujų knygų pristatymus, konferencijas, diskusijas, filmų peržiūras, susitikimus su autoriais. Šių metų Lietuvos bibliotekų savaitės vienijanti tema „ATEIK – SUŽINOK IR IŠMOK“ primena apie neišmatuojamas galimybes visiems bibliotekų lankytojams.

Per 19-ąją nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę šalies bibliotekos siūlys pasinerti į kūrybinių ieškojimų ir atradimų pasaulį: išmokti valdyti dronus ir robotus, išmaniaisiais įrenginiais kurti meno objektus, naudojantis mobiliosiomis programėlėmis susimokėti mokesčius, keliauti, klausytis muzikos ar dalytis nuotraukomis.

Kaip informuoja Lietuvos bibliotekininkų draugija (LBD), Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės pagrindinė organizatorė, šiandien bibliotekos visame pasaulyje virsta kūrybinėmis laboratorijomis, kur susitinka idėjos, žinios, patirtys ir technologijos. „Turinčios labiausiai išplėtotus tinklus, galinčios pasiekti mažiausius ir atokiausius rajonus, bibliotekos atlieka svarbų vaidmenį mažinant kultūrinę ir skaitmeninę atskirtį, telkiant bendruomenes, ugdant kūrybingą ir laisvą asmenybę“, - skelbiama oficialiame LBD pranešime.

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė prasidės balandžio 23 dieną geriausių 2018 metų bibliotekininkų apdovanojimu Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Šventėje tradiciškai bus suteikti geriausių metų bibliotekininkų vardai ir įteiktos premijos bibliotekų specialistams už reikšmingiausius darbus bibliotekų veikloje ir išskirtinius profesinius laimėjimus per praėjusius metus. Kviečiame susipažinti, kokie Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Renginių programa:

Maloniai kviečiame dalyvauti Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiuose Nacionalinėje bibliotekoje.