Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 12 d.

Birutės Mar jubiliejinis kūrybos vakaras Nacionalinėje bibliotekoje

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje aktorė, rašytoja, režisierė Birutės Mar paminėjo savo jubiliejinį kūrybos vakarą „Mano kelionė“. Menininkei skirtas vakaras sukvietė būrį bičiulių, kūrybos gerbėjų, kurie prisiminė įvairialypę B. Mar kūrybos kelionę.

B. Mar renginyje prisiminė savo mokytojo žodžius apie aktorystę, kai vienišas menininkas stovi viename upės krante, o būrys žmonių kitame ir jo kūrybos tikslas yra sukviesti žmones į savąjį krantą. Pilnutėlė žiūrovų salė patvirtino, kad menininkei į savąjį krantą pavyko sukviesti būrį žmonių. Renginio vedėja Nacionalinės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Sandra Kuliešienė išprovokavo labai atvirą pokalbį apie menininkės nueitą kelią nuo pat vaikystės. B. Mar prisiminė studijas Leningrado (dabar Sankt Peterburgas) institute, pasakojo apie teatro studijas Japonijoje, apie dvasingumo paieškas Tibete.

Vakarą iliustravo B. Mar skaitomos eilės, proza, asmeninių nuotraukų, spektaklių ir filmų kadrai. Pabaigoje menininkė pasidžiaugė, kad pagaliau įsikūrė jos „Solo“ teatras, kur ji tikisi iki galo kūrybiškai atsiskleisti, kur nevaržoma ir nepataikaudama galės būti savimi, tokia, kokia yra.

Kviečiame visus, besidominčius Birutės Mar kūryba, pamatyti šio vakaro gražiausias akimirkas.


Daugiau nuotraukų ›