Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 29 d.

Balandžio 29 d.: M. Repšio knygos „Heraklis Nr. 4“ pristatymas

Garsus, talentingas, geidžiamas režisierių... Aktorius Marius Repšys, rodos, yra sėkmės lydimas žmogus. Tačiau taip tik atrodo. Neseniai aktorius viešai prabilo apie išgyventą depresiją. Pristatydamas debiutinį romaną „Heraklis Nr.4“, jis žengia dar vieną žingsnį ir prisipažįsta, jog depresija – tik vienas iš demonų, apsigyvenusių jo sieloje ir kūne. Tikra jo istorija virto romanu, kuriame, deja, nėra išgalvotų faktų.

„Kodėl aš parašiau šią knygą? Todėl, kad tyla yra beprasmė. Todėl, kad toks esu ne vienas. Todėl, kad žinau, kaip jaučiasi žmonės, kuriems psichiatras ligos istorijoje įrašo diagnozę. Rašiau, kai skaudėjo, kai gelbėjausi nuo svečių ir balsų savo galvoje, minčių apie savižudybę. Dvasios liga Lietuvoje – vis dar stigma. Taip ir liks, jei tylėsime. Stebėkite save ir kitus – egzistuoja laikas, kai vieni kitiems dar galime padėti“, – sako M. Repšys.

Su knygos pristatymo svečiais jis kalbės apie tai, kaip išmokti gyventi su liga ir ką daryti, kad niekada neprarastum vilties. Aktorių kalbins žurnalistė, rašytoja Laisvė Radzevičienė, padėjusi autoriui parašyti šį romaną, ir BALTO leidybos namų leidybos vadovė Daina Žemaitytė.  

Trumpai apie renginį

Data balandžio 29 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“