Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 18 d.

Balandžio 18 d.: dokumentinio filmo „Pirmieji kovotojai su mafija“ premjera

Rašytojas Dailius Dargis kviečia į dokumentinio filmo apie paslaptingiausią elitinį policijos padalinį premjerą. Pirmoji vieša naujo filmo peržiūra vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Po daugiau nei metų kūrybinio darbo, dokumentikos ir faktų analizės, pokalbių su buvusiais legendinio 6-ojo teisėsaugos skyriaus pareigūnais autorius pristato pirmąjį savo dokumentinį filmą „Pirmieji kovotojai su mafija“.

Filmo kūrėjas D. Dargis papasakos apie filmo kūrimo užkulisius, prakalbintus asmenis ir išgirstas dar niekur negirdėtas istorijas. Premjeros dalyviai turės unikalią galimybę susitikti su buvusiais „šeštokais“ Alvydu Sadecku ir Visvaldu Račkausku.

Dokumentinis filmas „Pirmieji kovotojai su mafija“ žiūrovams bus rodomas tik keliuose nekomerciniuose šalies kino teatruose, todėl pasinaudokite proga nemokamai jį išvysti pirmieji.

„Tai daugiau nei filmas. Tai legendinių vyrų istorija, kelias, gyvenimas, drąsa ir kasdienybė, jų dėka mūsų šalis netapo nusikaltėlių oaze ir tarptautine grėsme visai Europai. 6-ajam skyriui, taip tuomet vadintas elitinius pareigūnus vienijęs teisėsaugos organas, turime būti dėkingi už tai, kiek daug teisėtvarkos srityje valstybei pavyko šiandien pasiekti“, – sako D. Dargis.

Renginio moderatorius – Vadimas Zizas.

Filmo anonsas „YouTube“ kanale

Trumpai apie renginį

Data balandžio 18 d.
Laikas 18.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“