Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 19 d.

Prof. dr. R. Gudauskas: „Nacionalinė biblioteka dar labiau stiprina kultūrinių renginių dalį“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi šiemet kūrybos veiklos jubiliejų švenčianti Lietuvos dainininkė, tarptautinių konkursų, Lietuvos Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatė Giedrė Kaukaitė. Viešnia susitiko su Nacionalinės bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku. Nuoširdaus pokalbio metu menininkė dar kartą padėkojo už išskirtinai šiltą jos kūrybos vakarą, kovo pabaigoje vykusį Nacionalinėje bibliotekoje, ir aptarė tolesnio bendradarbiavimo planus ir perspektyvas.

Generalinis direktorius prof. dr. R. Gudauskas pripažino, kad Nacionalinėje bibliotekoje vyksta  profesionalūs labai įvairios tematikos renginiai: tarptautinės mokslinės konferencijos, pasaulinio garso režisierių kino peržiūros, drauge su partneriais rengiami pasaulinių bestselerių pristatymai ir diskusijos aktualiausiais pasaulinės ir vietinės politinės darbotvarkės klausimais. „Tenka pripažinti, kad šiuo metu itin aktyvus politinės komunikacijos laikotarpis. Tačiau mes, kaip Nacionalinė biblioteka, puikiai jaučiame kultūros žmonių poreikį lankytis būtent kultūros renginiuose, kuriuos rengiame. Tikrai stiprinsime kultūrinę liniją“, – kalbėjo prof. dr. R. Gudauskas. Jis sakė, kad mato didžiules bendradarbiavimo su nauja Lietuvos rašytojų sąjungos valdyba galimybes ir laukia jų atvykstant į Nacionalinę biblioteką. Pastebėjo, kad mūsų teatralų, muzikų, kino meno kūrėjų potencialas gali būti gerokai plačiau pristatomas ir atveriamas bibliotekos renginiuose.

„Tikrai daug žmonių susirinko į režisierės ir aktorės Birutės Mar kūrybos vakarą, didžioji mūsų salė nesutalpino visų solistės ir aktorės Giedrės Kaukaitės gerbėjų. Žmonės ateina gerokai prieš renginį, kad patektų į susitikimus su muzikologu Vytautu Gerulaičiu ar pasiklausytų fotografijos istoriko Stanislovo Žvirgždo paskaitų. Nėra kitos išeities – privalome dar labiau stiprinti kultūrinių renginių dalį bendrajame sraute, ypač kai juos puošia tokios iškilios asmenybės“, – pažadėjo Nacionalinės bibliotekos vadovas.

Solistė G. Kaukaitė surengė per tūkstantį solinių koncertų, dainavo pagrindines soprano partijas operose: Mimi (G. Puccini „Bohema“), Čio Čio San (G. Puccini „Madam Baterflai“), Dezdemona (G. Verdi „Otelas“). Nusifilmavo aštuoniolikoje Lietuvos televizijos juostų ir garso įrašų, įdainavo vienuolika plokštelių. G. Kaukaitės kamerinio dainavimo klasę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė Violeta Urmanavičiūtė-Urmana, Sigutė Stonytė, Asta Krikščiūnaitė, Rita Preikšaitė, Mindaugas Zimkus, Vaidas Vyšniauskas ir daugelis kitų dabar garsių Lietuvos solistų.