Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 14 d.

Gegužės 14 d.: koncertas „Pučiamieji iš arčiau“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į Vilniaus muzikos mėgėjų simfoninio orkestro koncertą „Pučiamieji iš arčiau“. Renginyje pučiamųjų instrumentų solo žavesį skleis jaunosios kartos solistai Ignas Daniulis (klarnetas), Andrius Stankevičius (trimitas), Danielius  Patrikas Kišūnas (tūba), diriguos ir apie atliekamus kūrinius pasakos  orkestro vadovas Tadas Šileika.

Koncerte skambės J. Haydno, C. M. Weberio, A. Plau, J. Massaneto,  V. Persichetti kūriniai pučiamiesiems instrumentams solo su orkestru.

Trumpai apie orkestrą

Vilniaus muzikos mėgėjų simfoninis orkestras įkurtas 1998 m., kai veiklą nutraukusio simfoninio orkestro „Vilnius“ muzikantai, padedami jauno dirigento Tado Šileikos, susibūrė į laisvalaikiu mėgstančių muzikuoti bendraminčių kolektyvą. Per pastarąjį dvidešimtmetį orkestras dalyvavo daugiau nei 200 renginių, atliko daug ir įvairios Lietuvoje dar neskambėjusios muzikos, inicijavo lietuvių autorius sukurti daugiau kaip 20 naujų kūrinių, įrašė keletą kompaktinių plokštelių ir muzikos lietuviškiems filmams. Orkestras sėkmingai bendradarbiauja su dešimtimis chorų ir solistų. Tarp jų būta svečių iš Prancūzijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos ir Norvegijos.

Iki šiol tai yra bene vienintelis Lietuvoje pačių muzikantų ir savanorių išlaikomas simfoninis orkestras, kuriame groja įvairiausių profesijų muziką mėgstantys žmonės. Beje, vienas jų – Nacionalinės bibliotekos darbuotojas.

Laukiame koncerte.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 14 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“