Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 29 d.

Gegužės 29 d.: filmų kūrimo festivalis „Odisėja72“

2017 metais „Odisėja72“ prasidėjo nuo 72 valandų filmų kūrimo iššūkio, kvietusio komandas iš visos Lietuvos kurti trumpametražius filmus per tris paras. Šiemet „Odisėja72“ auga kaip festivalis ir kviečia kūrėjus į edukacinių programų savaitę, 72 val. filmų kūrimo iššūkį ir filmų peržiūras. Edukacinių programų savaitė vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Vilniaus Gedimino technikos universiteto „LinkMenų fabrike“ ir kino teatre „Forum Cinemas Vingis“.

Nacionalinėje bibliotekoje festivalio dalyviai dalyvaus seminare „Sukūriau filmą. O kaip jam patekti į kino festivalį?“ Jį ves pirmą kartą Lietuvoje viešintis režisierius, scenaristas ir prodiuseris Markas Pressdee. Režisierius turi daugiau nei 15 metų patirtį televizijoje ir kine. 1999 m. M. Pressdee Birmingamo mieste įkūrė įmonę „Macoy Media“ tam, kad galėtų dirbti kaip nepriklausomas, laisvai samdomas kūrėjas transliacijų, menų ir švietimo srityse. Jo darbai buvo rodomi BBC, ITV, CH5 ir MTV kanaluose. M. Pressdee trumpametražiai filmai buvo apdovanoti ir rodomi istorijų kūrimo praktinėse dirbtuvėse, Kanų ir Edinburgo filmų festivaliuose. Daugiausia apdovanojimų pelnė jo kurta romantinė komedija „Titanic Love“, apkeliavusi daugiau nei 60 festivalių visame pasaulyje. Šį filmą turės galimybę pamatyti ir seminaro dalyviai.

M. Pressdee dalysis savo filmų patekimo į kino festivalius strategijomis, papasakos, kokias taisykles reikėjo sulaužyti, kad jo trumpametražis filmas sulauktų tarptautinės šlovės, kritikų įvertinimų ir festivalių filmų programų sudarytojų dėmesio.

Paskaita bus skaitoma anglų kalba.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 29 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2,5 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Organizatoriai filmų kūrimo festivalis „Odisėja 72“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“;
filmų kūrimo festivalio „Odisėja72 puslapyje ›