Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 13 d.

Nacionalinėje bibliotekoje papildyta UX knygų kolekcija

Ieškojote ir neradote knygos apie kompiuterinių sistemų dizainą, informacijos architektūrą, kompiuterinių sistemų tinkamumą (angl. usability), žmogaus ir kompiuterio sąveikos projektavimą? Kviečiame užsukti į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką ir susipažinti su papildyta knygų apie informacinių technologijų ir jų naudotojų sąveiką – UX (angl. userexperience; UX) kolekcija. Šios kolekcijos idėjos sumanytoja ir įgyvendintoja – vartotojų patirties dizainerių bendruomenė.

Tarp visiems puikiai žinomų Steve’o Krugo, Dono Normano, Edwardo R. Tufte’o, Louiso Rosenfeldo, Susan Weinschenk knygų nuo šiol kolekcijoje rasite 51 naują knygą. UX kolekcijoje yra knygų ne tik anglų kalba, bet ir prancūziškų (Ethan Marcotte, Luke Wroblewski), rusiškų (Олег Тищенков, Юрий Гордон, Ян Чихольд) knygų.

Iniciatyva yra nekomercinė: visas knygas padovanojo leidėjai, Lietuvoje veikiančios įmonės ir pavieniai žmonės. Didžiuma dovanotų knygų naujos, tačiau yra ir naudotų, bet mėgstamų knygų iš įmonių lentynų. Prie iniciatyvos prisidėjo knygų leidėjai „O’Reilly Media“, „Smashing Magazine“, „Rosenfeld Media“, Lietuvos arba Lietuvoje veikiančios įmonės „NFQ Technologies“, „Wix“, „Treatwell“, „InVision“, „Nortal“, „MailerLite“. Mecenatų sąrašą taip pat papildė „INVL Asset Management“, „Vinted“, „Adapt“, „Tesonet“, „Art.Lebedev“, individualus leidėjas Matejus Latinas. Iniciatyvos draugai – Šiaulių bankas, Mantas Milkintas.

Knygų apie informacinių technologijų ir jų naudotojų sąveiką kolekciją galite rasti Nacionalinės bibliotekos Socialinių mokslų skaitykloje (antrame skaityklos aukšte) bei pasinaudoję šia nuoroda ›