Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 18 d.

Gegužės 18 d.: „Gatvės muzikos diena“ Nacionalinėje bibliotekoje

Jau tapo tradicija, kad trečiąjį gegužės šeštadienį profesionalūs muzikantai ir mėgėjai išeina į sostinės ir kitų Lietuvos miestų gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Įvairiais muzikos instrumentais (net radiatoriais) jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus, atlieka įvairius su muzika susijusius performansus. Šiais metais Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka paleis fonduose saugotą muziką suskambėti gatvėse. Nepraleisk progos ir dalyvauk „Gatvės muzikos dienos“ (GMD) renginiuose Nacionalinėje bibliotekoje.

12 val. „Grojame ir 100-ą bibliotekos fondų plokštelių“

Nacionalinės bibliotekos 100-mečio ir GMD proga grojame 100-ą plokštelių iš bibliotekos fondo. Šventinį garsą dovanoja įmonės: „Vinilo studija“ – lietuviškų plokštelių leidėja, „Vinilo sesijų“ iniciatorė ir „DJaparatura.lt“ – išskirtinio analoginio garso puoselėtoja, audiotechnikos kūrėja. Renginyje svečiuosis DJ Ignas Vasiliauskas, kuris pristatys ir savo muzikos plokštelių kolekciją. I. Vasiliausko įkurta renginių techninio aptarnavimo įmonė „DJaparatura.lt“ aptarnauja kultūrinius renginius nuo 2009 metų. „DJaparatura.lt“ puoselėja kokybišką analoginį garsą, kuria unikalius garso sistemos komponentus, tokius kaip legendiniai MC2 audiostiprintuvai, vienetinės gamybos kolonėlės, kurie padeda atskleisti tikrąjį vinilo plokštelių skambesį. Kviečiame pasiklausyti!

14 val. Radijo klausykla #2.9 GMD

Jei norėsite atsikvėpti nuo gyvų garsų gatvėse, užsukite į Nacionalinės biblioteką. Kino salėje (V a.) vyksiančioje „Radijo klausykloje #2.9“ galėsite pasiklausyti istorijų, įkvėptų muzikos ir apie muziką. Radijo klausyklą pristato Lietuvos nacionalinio radijo dokumentikos kūrėjai.

GMD proga nemokama 2 val. įrašų sesija Nacionalinėje bibliotekoje

Nacionalinės bibliotekos garso įrašų studija siūlo jums nemokamą 2 val. įrašų sesiją. Rašykite adresu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., pateikite savo pasiūlymus dėl kūrinių. Laišką pavadinkite „GMD2019“. Norime priminti, kad studijoje turime tik fortepijoną, gitarinį ir bosinį kubus. Kitais instrumentais turi pasirūpinti atlikėjas. Laiškų su pasiūlymais lauksime iki ketvirtadienio (gegužės 16 d.) 17 val.

Trumpai apie renginį

Diena Laikas Vieta Renginys
Gegužės 18 d. 12 val. Bibliotekos centrinis įėjimas „Grojame ir 100-ą bibliotekos fondų plokštelių“
Gegužės 18 d. 14 val. Kino salė, V a. „Radijo klausykla #2.9 GMD“