Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 3 d.

Birželio 3 d.: rinkimų pamokos: kokių pokyčių reikia?

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia dalyvauti diskusijoje apie rinkimų pamokas ir galimus pokyčius.

Po 2019 metų rinkimų maratono renginio organizatoriai kviečia atidžiau pažvelgti į pažeidimų rūšis ir statistiką, skaičius ir tendencijas. Renginyje bus aptariami rinkimų teisinio reguliavimo iššūkiai ir teisės aktų praktinio įgyvendinimo kokybė, su rinkimais dirbančių institucijų ir organizacijų patirtis.

Diskusijose institucijų atstovai, teisės ir komunikacijos ekspertai, rinkimų praktikai drauge ieškos, kaip elgtis su aktualiais pastarųjų rinkimų iššūkiais: agitacija socialiniuose tinkluose ir rinkimų komisijų darbo kokybe.

PROGRAMA

10.00–10.15 val. – Registracija ir kava
10.15–11.30 val. – Pranešimai ir diskusija „2019 m. rinkimai – kokie jie buvo?“
#BaltosiosPirštinės rinkimų stebėjimo ataskaitos ir rekomendacijų pristatymas, #VRK statistikos ir įžvalgų pristatymas, #Policija informacijos ir tendencijų pristatymas, Europos Parlamento biuro Lietuvoje įžvalgos.
Moderatorius: Edmundas Jakilaitis
11.30–12.30 val. – Diskusija „Rinkimų teisės aktų praktinis įgyvendinimas: kur ir kodėl dažniausiai klystame?“
Diskutuos Lietuvos Respublikos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė, Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė, Vilniaus miesto savivaldybės Rinkimų komisijos pirmininkė Eugenija Ibianskienė, teisininkė Elena Masnevaitė, organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Saraite.
Moderatorius: Ridas Jasiulionis
12.30–13.00 val. – Kavos pertrauka
13.00–14.00 val. – Diskusija „Trečiųjų asmenų agitacija ir socialiniai tinklai: dabartinis reguliavimas ir iššūkiai“
Diskutuos Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė, komunikacijos ekspertas Arijus Katauskas, Gitano Nausėdos rinkimų štabo atstovas, teisininkas, buvęs Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Justinas Žilinskas.
Moderatorius: Aidas Puklevičius

Maloniai kviečiame dalyvauti.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ – pirmoji ir vienintelė nepriklausoma rinkimų stebėjimo organizacija Lietuvoje. Daugiau informacijos: www.baltosiospirstines.lt.

Kviečiame stebėti renginio tiesioginę transliaciją ›

Trumpai apie renginį

Data birželio 3 d.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Laikas 10 val.
Trukmė 4 val.
Dalyvavimas būtina registracija (iki birželio 2 d.)
Organizatorė visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ – pirmoji ir vienintelė nepriklausoma rinkimų stebėjimo organizacija Lietuvoje
Partneriai Lietuvos Respublikos vyriausioji rinkimų komisija, Lietuvos policija, Nacionalinė biblioteka, informacinis partneris DELFI.lt, renginio transliacija per DELFI TV
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“