Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 18 d.

Birželio 18 d. : knygos „Keturiolika Dalai Lamų“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi

Glennas H. Mullinas (g. 1949) – tibetologas, knygų apie budizmą autorius, klasikinės Tibeto literatūros vertėjas, tantrinio budizmo mokytojas. Dvylika metų gyveno Daramšaloje, kuri yra Jo Šventenybės Dalai Lamos rezidencija tremtyje. Ten G. H. Mullinas studijavo filosofiją, literatūrą, Tibeto budizmą, mokėsi meditacijos, jogos meno. Jis yra daugiau nei 25 knygų apie budizmą autorius.

Dabar lietuvių kalba pasirodo jo knyga „Keturiolika Dalai Lamų“ (išleido leidykla „Sofoklis“). Knygoje paprastai ir patraukliai pristatomos visų Dalai Lamų biografijos, apžvelgiama 600 metų Tibeto budizmo tradicija ir šio krašto politinė padėtis bėgant amžiams.

Knygos pristatyme su autoriumi kalbėsis Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto indologijos ir budizmo sričių tyrėjas profesorius Audrius Beinorius. Dėstęs ir stažavęsis daugybėje pasaulio universitetų ir mokslo centrų, A. Beinorius išmano Azijos šalių kultūrą, religiją ir filosofiją.  

Jo Šventenybė Keturioliktasis Dalai Lama plačiai žinomas ir gerbiamas visame pasaulyje, tačiau apie ankstesnius trylika Dalai Lamų kalbama kur kas mažiau. Nuo pat pirmojo gimimo 1391-aisiais kiekvienas kitas Dalai Lama buvo jo pirmtako reinkarnacija. Visi jie gerbiami kaip Avalokitešvaros – atjautos dievybės – inkarnacijos, bet kiekvienas jų yra unikali asmenybė su jam vienam būdingais gebėjimais ir temperamentu.

Tai atskleisti ir išsamiai apie tai papasakoti G. H. Mullinas ir stengiasi savo knygoje „Keturiolika Dalai Lamų“. Autorius į knygą įtraukė ir Dalai Lamų pamokymus, poemas bei kitų raštų ištraukas, padėsiančias geriau suprasti pagrindinius Tibeto budizmo principus.

G. H. Mullinas ir A. Beinorius kartu aptars ne tik knygą „Keturiolika Dalai Lamų“, bet ir autoriaus keliones po Himalajų kalnus, meditacijos praktiką, vienuolio gyvenimo būdą.

Kviečiame dalyvauti.

Trumpai apie renginį

Data birželio 18 d.
Laikas 17 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“