Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 6 d.

Birželio 6 d.: Lisos Klein filmas „Žodis iš S raidės“

„Jokia kita tema man nėra tokia skausmingai artima – dėl šios priežasties ir siekiu pradėti taip reikalingą pokalbį. Metas mums drąsiai kalbėti apie savižudybę, nes nė viena šeima neturėtų to patirti“, – sako amerikiečių režisierė Lisa Klein. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks asociacijos „Artimiems“ organizuojama režisierės L. Klein jautraus filmo „Žodis iš S raidės“ („The S Word“, 2017) peržiūra ir aptarimas.

Filmas „Žodis iš S raidės“ pasakoja bandžiusių nusižudyti žmonių istorijas. Tai – žmonės, gyvenantys tarp mūsų: jauna fotografė, dviejų vaikų tėtis, žmogaus teisių aktyvistė. Filme fiksuojami netikėti asmeniniai atradimai, jautrūs išgyvenimai ir komiškos situacijos. „Žodis iš S raidės“ koncentruojasi ne į statistiką, nesiekia šokiruoti ar bauginti, o kalba apie likusius gyvus žmones, kviečia ne tik susimąstyti, bet ir viltingai nusišypsoti.

Savižudybių tema aktuali ne tik Lietuvoje. Susidūrusi su tėvo ir brolio savižudybėmis, filmo režisierė L. Klein atsimušė į tylos sieną. „Daugelį metų buvau kankinama įvairiausių „kodėl“, kartu patirdama gėdą, kaltę ir sumišimą, kurie persekioja po artimųjų savižudybės. Šiuo filmu siekiau pradėti pokalbį, sumažinti gėdą ir tylą, per ilgai minimus šalia savižudybės temos. Ir apsaugoti žmones nuo kas dešimtos mirties priežasties Amerikoje“, – motyvaciją sukurti filmą atskleidžia režisierė.

Filmą pristato JAV ambasada kartu su JAV valstybės departamento Švietimo ir kultūros biuru, Amerikos kino diplomatijos programos „American Film Showcase“ rengėjais, Pietų Kalifornijos universiteto Kinematografijos fakultetu (USC School of Cinematic Arts), emocinės paramos tarnyba „Jaunimo linija“, nusižudžiusių artimųjų asociacija „Artimiems“.

Trumpai apie renginį

Data birželio 6 d.
Laikas 18 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 2,5 val.
Dalyvavimas vietų skaičius ribotas (22 vietos), prašome registruotis: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Organizatoriai asociacijos „Artimiems“ renginys
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu maloniai prašome gerbti vieniems kitus ir atvykti laiku