Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 10 d.

Birželio 10 d. – liepos 7 d.: paroda „Durys į nuotykį: popieriniai XIX–XX a. bilietai“

Vasara – turbūt tinkamiausias metas keliauti, pamatyti naujų šalių, parsivežti naujų įspūdžių. Iki pasirinktos šalies dažniausiai skrendame, rečiau – plaukiame laivais, keliaujame traukiniais. Atvykę vaikštome po muziejus, parodas (o jei Ispanijoje – gal ir į koridą nueiname).

Ši paroda kviečia keliauti kartu su Matu Šalčiumi ir Mstislavu Dobužinskiu. Pasivažinėti Europos, Amerikos ir Azijos šalių visuomeniniu transportu – ne tik paprastais, bet ir pašto autobusais, tramvajais, paskui persėsti į tarpmiestinius autobusus, iš jų – į lėktuvus ir garlaivius.

O kad nebūtų liūdna kelionėse – užsukame į muziejus, parodas, net stebime Mandžiūrijos žirgų lenktynėse. Paskaitome, kokius spektaklius ir kino filmus matė rašytojas Vytautas Sirijos Gira ir kaip juos įvertino. Dar pasižiūrime į dievobaimingą transporto įmonės Azijoje savininką, bilietuose įamžinusį Dievo ir dorybių vardus.

Jau nepasakysime, kokių nuotykių keleiviai patyrė koridoje, ar smarkiai juos tardė rūstus imigracijos tarnybos karininkas, kokios pasirodė jiems Šanchajaus gatvės, ar saugu buvo Charbine, ar kelionė į Lvovą traukiniu buvo patogi. Galime tik įsivaizduoti. Todėl ir kviečiame pasinerti į tų senų laikų realijas ir paklausti savęs: o kaip M. Šalčiaus ar M. Dobužinskio patirtus nuotykius būčiau išgyvenęs aš?

Atverti nuotykiui duris ir pačiam įeiti į nuotykį kviečia ši paroda.

Trumpai apie parodą

Data birželio 10 d. – liepos 7 d.
Laikas skaityklos darbo laiku
Vieta Retų knygų ir rankraščių skaitykla, V a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“