Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 12 d.

Birželio 12 d.: knygos „Menas ir politika Vilniaus viešosiose erdvėse“ pristatymas

Kviečiame dalyvauti šių metų Venecijos bienalės Lietuvos paviljono komisarės, menotyrininkės ir šiuolaikinio meno projektų kuratorės Rasos Antanavičiūtės knygos „Menas ir politika Vilniaus viešosiose erdvėse“ pristatyme, kuris vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Knygos autorė tyrinėja istoriją, kad suprastų ir paaiškintų šiandienos procesus. R. Antanavičiūtė nuosekliai pasakoja apie Vilniaus viešųjų erdvių simbolinio ženklinimo raidą 1895–1953 m.: nuo vėlyvosios Rusijos imperijos iki stalininės Sovietų Sąjungos.

Ką apie skirtingų valdžių ideologijas pasakoja XX a. pirmojoje pusėje statyti paminklai? Kas juos statė? Ar šiandien aktualios tos pačios taisyklės ir būdai? Ar jie atspindi dabartines žmonių vertybes? Gal yra įdomesnių būdų, kaip miestiečiams pristatyti istorines ir šiuolaikines aktualijas? Atsakymų į šiuos klausimus ieškosime kartu su knygos autore R. Antanavičiūte, istoriku ir rašytoju Tomu Vaiseta, architektūros istorike Marija Drėmaite. Renginį moderuos leidėja Ūla Ambrasaitė.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 12 d.
Laikas
19 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
1 val. 40 min.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
leidykla „Lapas“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“