Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 7 d.

Nacionalinė biblioteka drauge su Mykolo Romerio universitetu nuo rudens kvies į atviras paskaitas teisinėmis temomis

Nacionalinė biblioteka kartu su Mykolo Romerio universitetu rudenį pradės įgyvendinti bendrą projektą, kurio tikslas – ugdyti pilietiškumą, šviesti visuomenę ir suteikti naudingų teisinių žinių.

Šiandien Nacionalinėje bibliotekoje įvykusiame susitikime su Mykolo Romerio universiteto atstovėmis – teisės mokyklos dekane prof. dr. Lyra Jakulevičiene ir Viešosios teisės instituto profesore dr. Toma Birmontiene, Nacionalinės bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, drauge su Nacionalinės bibliotekos atstovėmis – Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktore Jolanta Budriūniene ir Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktore Viktorija Pukėnaite-Pigagiene – aptarė, kaip abi šalys gali prisidėti suteikiant visuomenei profesionalią, aktualią informaciją teisės srityje.

Planuojama, kad viešas paskaitas aktualiomis teisinėmis temomis visuomenė galės stebėti ne tik Nacionalinėje bibliotekoje, bet ir šalies bibliotekose: „Nacionalinė biblioteka turi vaizdo studiją, tad prisidėdami šiais savo ištekliais ir kviesdami partneres, šalies viešąsias bibliotekas, prisijungti, tikimės sutelkti visuomenę ne tik Nacionalinėje, bet ir kitose šalies bibliotekose, ir dalytis su ja profesionalia, naudinga ir praktiška informacija“, – sakė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. R. Gudauskas.

Mykolo Romerio universiteto teisės mokyklos dekanė prof. dr. L. Jakulevičienė akcentavo didelį teisinių žinių visuomenėje poreikį, pabrėžė, kad teisinių žinių reikia kiekvienam: „Turime sukaupę įvairių patirčių, kaip visuomenei pristatyti sudėtingą teisinę informaciją suprantamai. Galime nujausti, kokios temos aktualiausios, tačiau skatinsime teisinių renginių ciklo žiūrovus, lankytojus įsitraukti – siūlyti temas, užduoti jiems rūpimus klausimus“, – sakė prof. dr. L. Jakulevičienė.

Renginių ciklas, planuojama, prasidės šių metų rugsėjį ir kartą per mėnesį kvies lankytojus susipažinti su skirtingomis teisinėmis temomis ir užduoti visuomenei rūpimus klausimus.