Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 10 d.

Naujos vinilo plokštelės Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje

Muzikos ir vizualiųjų menų skaityklos lentynose galima rasti lietuviškų ir užsienio atlikėjų vinilo plokštelių ir čia pat jų patogiai pasiklausyti. Skaitykloje šiuo metu yra daug naujų, užsienyje leistų žinomų atlikėjų plokštelių. Visos plokštelės labai skirtingos ir supažindina su įvairiomis populiariosios ir roko muzikos apraiškomis. Pristatome kelias iš jų:  

Jack White. Lazaretto, 2014. JAV roko muzikanto albumas, laimėjęs „Grammy“ roko muzikos apdovanojimą už geriausią roko muzikos atlikimą. Pirmąją savaitę po pasirodymo buvo parduota daugiau nei 40 tūkst. albumo plokštelių. Klausydami pabandykite atrasti įdomią detalę: ant besisukančios plokštelės A pusės, iš viršaus apšvietus ją ryškia šviesa, išryškėja angelo holograma.

Hauschka. A Different forest, 2019 m. Kompozitorius ir atlikėjas Hauschka (tikrasis vardas Volker Bertelmann), gerai žinomas kaip preparuoto fortepijono atlikėjas, sėkmingai koncertuoja ir kuria muziką filmams. 2016 m. jis buvo nominuotas „Oskarui“ už muziką filmui „Liūtas“ (rež. Garth Davis). Hauschka sukūrė muziką lietuviškam filmui Rūtos Šepetys bestselerio motyvais –„Tarp pilkų debesų“.

Daft Punk. Random access memories, 2013. Dar vienas įspūdingo skambesio elektroninės muzikos klasikų albumas, kurio singlas „Get lucky“ yra buvęs daugelio šalių populiariausios muzikos viršūnėse. Beveik visa muzika šiame albume įgrota gyvų atlikėjų, vienu metu buvo įrašinėjama ir skaitmeniniu, ir analoginiu būdu, o vėliau atskiriems epizodams buvo renkamas tinkamas skambesys.

The Stone Roses, 2014. Pirmą kartą išleistas 1989 m., debiutinis „Britpop“ muzikos klasikų „The Stone Roses“ albumas laikomas vienu geriausių Didžiosios Britanijos populiariosios muzikos istorijoje. Pasaulyje parduota 4 mln. jo kopijų. Kritikų vertinamą albumo viršelį inspiravo visuotinių 1968 m. riaušių Prancūzijoje tema ir viena albumo daina apie jas „Bye bye Badman“. Citrinų griežinėliai ant viršelio simbolizuoja šį maištą, nes primena ašarinių dujų atakas, kai citrinos buvo naudojamos bandant numalšinti dujų poveikį.

Nick Cave and the Bad Seeds. Skeleton Tree, 2016. Alegoriniai, ironiški, simbolistiniai Nicko Cave‘o tekstai, papildyti avangardinės, ambientinės ir elektroninės muzikos elementais. Šis albumas „Metacritic“ portale įvertintas 95 balais iš 100. Jo įrašymo metu per nelaimingą atsitikimą nukritęs nuo uolos žuvo N. Cave‘o sūnus, tad „Skeleton Tree“ yra kupinas autentiškų išgyvento liūdesio atspindžių.

Atraskite visas naujas plokšteles Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje. Muzikos ir vizualiųjų menų skaityklos darbo laikas.