Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. birželio 18 d.

Birželio 17 d. – liepos 7 d.: švedų vaikų knygų iliustruotojų paroda „Vaikų knygų šviesa“

Ar dar prisimenate tą jausmą, kai atrodo, kad laikas ir erdvė nebeegzistuoja? Tai turbūt patyrėte vaikystėje, kai radote patogų kampelį ir pasinėrėte į pasakojimus, atgimstančius knygose. Puslapius užliedavo šviesa ir netrukdomi galėjote gyventi su knygos herojais, matyti jų lankomas vietas, girdėti lapų šnarėjimą ir krioklio griausmą, taip pat išgyveni jų jausmus. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vaikų ir jaunimo literatūros departamente jūsų laukia vaikų literatūrai skirta paroda, bent trumpam sugrąžinsianti į vaikystės pasakojimus, kurie atgydavo ir kalbėdavo su jumis. Paroda surengta bendradarbiaujant su Švedijos ambasada Vilniuje ir Švedijos institutu.

Visais laikais, visose kultūrose pasakojimai mums ir pramoga, ir žinių šaltinis, stiprinantis ryšį su kitais – ir panašiais į mus, ir visai kitokiais, o svarbiausia – padedantis suprasti savo būties esmę. Dažnai vaikų knygos mums būna pirmas kontaktas su literatūra ir menu, jos palieka neišdildomą įspūdį. Šiandien žinome, kad skaitymas padeda vystytis smegenims. Jis atveria naujus abstrakcijos lygmenis. Mūsų vaikų ateitis patikrins, kaip jie gebės spręsti problemas ir konfliktus, galvoti naujai, suprasti žmones ir kultūras.

Švedijos vaikų knygų akademija – su jokiomis politinėmis ar religinėmis grupėmis nesusijusi asociacija, kurios tikslas – atverti vaikams įspūdingą ir praturtinančią skaitymo patirtį. Akademija skiria šią parodą vaikų literatūrai. Parodoje eksponuojami garsiausių švedų vaikų knygų dailininkų Sveno Nordqvistso, Barbro Lindgren, Perio Gustavssono, Stinos Wirsen, Gunillos Bergstom, Johano Unenge, Lenos Andersson, Pijos Lindenbaum ir kt. darbai.

Trumpai apie parodą

Data birželio 17 d. – liepos 7 d.
Laikas departamento darbo laiku
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai ir rėmėjai Švedijos ambasada Vilniuje ir Švedijos institutas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“