Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. liepos 18 d.

Liepos 20 d.: „Ledgarsiai: taip skamba ledai“ Palangoje

Įpusėjus vasarai, turistai ir poilsiautojai vis aktyviau dairosi progų nuvykti į pajūrį, ieško ramybės, atgaivos ir naujų potyrių. Šią vasarą apsilankę Palangoje, užsukite į Vytauto gatvėje įsikūrusią Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vasaros skaityklą-rezidenciją ne tik išsirinkti atostogų knygos, bet ir suvalgyti įprastų ir netikėtų skonių ledų, pagamintų „Ice Dunes“ manufaktūroje.

Palangos vasaros skaitykla ypatinga ne tik tuo, kad čia kiekvieno laukia knyga, ramybė, vaikų literatūros kampelis, bet ir išskirtine aplinka – stogą remia viduje augantis šimtametis ąžuolas, stogo reljefas atkartoja jūros bangas, o vidiniame kiemelyje žydi gėlės. Nuo šiol išsirinkti knygos, suvalgyti ledų ir išgerti puodelio kavos kviečia pirmosios ledainės skaitykloje idėjos bendraautoriai Paulius Norvilas ir Irutė Tumaitė.

Paulius, „Ice Dunes“ ledų manufaktūros įkūrėjas, sako, kad Palanga – tai ne tik triukšminga Jono Basanavičiaus gatvė ar didysis tiltas. Jauki Palangos vasaros skaitykla, išsiskirianti savo architektūriniu skaidrumu ir jūrą simbolizuojančia banguota stogo forma, tapo savotišku Palangos orientyru ir 2014 m. buvo įtraukta į Lietuvos kultūros paveldo vertybių registrą.

Liepos 20 d., šeštadienį, nuo 18 iki 21 val. Palangos vasaros skaitykloje-rezidencijoje vyks vieša degustacija „Ledgarsiai: taip skamba ledai“, sujungsianti skirtingus garsus ir ledų skonius. Degustacija leis patirti tris skonių ir garsų kryptis: „Miškas“, „Rytai“, „Rūgštis“. Ragauti „Ice Dunes“ ledų ir mėgautis skaityklos atmosfera lankytojai galės klausydamiesi garso menininkų Pauliaus Kilbausko ir Vyginto Kisevičiaus sukurtų kūrinių.

„Ledai nėra tik vanilės, šokolado, razinų ar bananų skonių. Ledai gali fiksuoti miško grybų, pušų pėdsakus. Taip pat ledai leidžia mintims nukeliauti pas močiutę prie serbento krūmo“, – tikina Paulius, jau ketvirtus metus kuriantis vis naujus „Ice Dunes“ ledų skonius.

„Ledų degustacija primins „tyliąją“ diskoteką, nes susimaišyti skirtingiems garsams neleis specialios ausinės, kurios renginių techniniais sprendimais besirūpinančios „Event Solutions“ komandos dėka padės išlaikyti tylą skaitykloje“, ­– pasakoja Irutė.

„Tai bus kiek neįprasta ledų valgymo audiodegustacija, suteiksianti papildomą malonią spalvą skonio receptoriams“, – sako atlikėjai P. Kilbauskas ir V. Kisevičius. Jų teigimu, į Palangos vasaros skaityklą atėję, ausines užsidėję ir garso takelio klausydamiesi, lankytojai galės visiškai atsiriboti nuo aplinkos ir kurti garsinius prisiminimus: „Paliekame daugiau vietos žmonių vaizduotei, neįstatome jų į rėmus, kad pasirinkę, pavyzdžiui, „Miško“ degustacijos kryptį, jie maloniai nustebtų išgirdę nebūtinai miško ošimą.“

Susiję straipsniai:

Trumpai apie renginį

Data
liepos 20 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Trukmė
3 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
„Ice Dunes“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“