Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugpjūčio 13 d.

Rugpjūčio mėnesio meno edukacijos

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka tęsia meno edukacijų ciklą. Edukacijų vedėja menininkė Eglė Jovaišaitė rugpjūčio mėnesio susitikimuose padės išskirti meninės kompozicijos sąsajas su pagrindinėmis geometrinėmis formomis ir pamatyti jų apraiškas miesto aplinkoje.

Rugpjūčio 6 d. ir 13 d. 17 val. – Urbanistinis peizažas

Žvelgiant meninės kompozicijos aspektu architektūrinis statinys yra forma, kuri dažniausiai sukuriama kubo variacijomis. Taigi miestas yra pilnas geometrinių formų, turinių ir plokščių, įvairių paviršių ir linijų žaismo.

Verta išskirti Fernard’o Leger’o tapybos darbus, kuriuose apstu konusų, kubų, rutulių, kitų formų ir linijų neįtikėtinų derinių, savaip statančių menininko vaizduotės miestą. Reikšminga prisiminti 1943 m. Oscaro Niemeyerio sukurtas Pampuljos šv. Pranciškaus bažnyčios architektūrines formas, kurių subtilus, plastiškas arkinis išgaubtumas primena natūralias gamtos kalvas, o linijinio piešinio freskos – tarsi vėjo nugairinti ir sustingę ruožai sienoje. Kitas išskirtinių geometrinių formų kupinas objektas – tarp niujorkietiškų dangoraižių išaugusi Jeano Dubuffet’o „Keturių medžių grupė“, 1971 m. sukurta iš plieno, aliuminio ir stiklo pluošto.

Šios edukacijos dalyvių užduotis bus surasti, atskirti ir tinkamai pamatyti miesto aplinkoje architektūrinių detalių variacijas ar visumą, kuri yra meninė kompozicija.

Trumpai apie edukacijas

Diena Laikas Trukmė Vieta Meno edukacija
Rugpjūčio 6 d. ir 13 d. 17 val. 1,5 val. Meno erdvė, V a. Urbanistinis peizažas