Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugpjūčio 16 d.

Rugpjūčio 16 ir 17 d.: kūrybiškas savaitgalis Palangos vasaros skaitykloje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento darbuotojai kviečia lankytojus į edukacinių-kūrybinių susitikimų dienas Palangos vasaros skaitykloje. Rugpjūčio savaitgalį laukiame poilsio mūzą pagavusių lankytojų mūsų vasaros knygų namuose rengiamose kūrybinėse dirbtuvėse. Duris atversime visiems – tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Darbui reikalingas medžiagas ir priemones rasite vietoje. Prireiks tik jūsų noro, fantazijos ir įkvėpimo.

Darbeliai iš popieriaus

Rugpjūčio 16 d. 17 val.; 17 d. 12 val. ir 17 val.

Vasaros atostogos. Jūra, smėlis, mėlynas ar debesimis ištapytas dangus... Kaip gera džiaugtis vasara, o dar geriau tuo džiaugsmu dalytis su brangiais žmonėmis. Kviečiame ateiti į šias kūrybines dirbtuves ir smagiai praleisti laiką kuriant darbelius iš popieriaus.

Šiose dirbtuvėse vaikai kartu su tėveliais sužinos, kaip patiems pasigaminti žaismingą knygos skirtuką. Dalyviai, padedami edukatorės, išmoks iš spalvoto popieriaus išlankstyti nesudėtingą skirtuką, pasirinktomis priemonėmis jį dekoruoti ir paversti savo mėgstamu personažu ar gyvūnu. 

Tapyba ant akmenukų

Rugpjūčio 16 d. 18 val.

Kviečiame piešti vasaros saulę ant jūros akmenėlio. Drauge pasigaminkime mažą atostogų suvenyrą, kad grįžę į darbus ir pasinėrę į kasdienius rūpesčius galėtume bet kada mintimis sugrįžti ten, kur lengva, gera ir saulėta.

Tapyba ant akmenukų yra kruopštumo, susikaupimo ir kūrybingumo reikalaujanti, smulkiąją motoriką lavinanti veikla.

Šių dirbtuvių tikslas yra perteikti savo idėjas, įspūdžius ar nuotaikas nedideliame plote, įprasminti jas įvairiais simboliais, ženklais ar spalvų deriniais. Pasitelkiant akrilinius dažus yra dekoruojamas dalyvio pasirinktas akmenėlis, kuris gali tapti puikiu suvenyru ar dovana.

Lėlių teatro dirbtuvės

Rugpjūčio 17 d. 13 val.

Šiose dirbtuvėse dalyviai galės iš arčiau susipažinti su viena iš teatrinių lėlių rūšių ir patys ją pasigaminti.

Dirbtuvėse dalyviai sužinos, kaip galima pasigaminti lėlę iš paprastų, namuose randamų medžiagų. Kartu nesunkiai išmoks įvaldyti šių lėlių gamybos procesą, kuris nereikalauja medžiagų gausos ir sudėtingų priemonių, o lėlės gali būti gaminamos ir namuose. Sukūrę personažą, dalyviai galės jį panaudoti savo sumanytiems spektakliams, pasirodymams ar žaidimams.

Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvės

Rugpjūčio 17 d. 18 val.

Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvėse dalyviai galės išmokti pasigaminti nedidelę knygelę.

Dirbtuvių dalyviai sužinos, kaip nesunkiai iš popieriaus išlankstyti knygelę, pritaikyti jai viršelį ir pasirinktomis priemonėmis savaip jį dekoruoti. Knygelę dalyviai galės pasiimti su savimi ir ją panaudoti kaip užrašų, eskizų bloknotą, užrašyti į ją savo įspūdžius, idėjas ar trumpas istorijas.

Trumpai apie dirbtuves

Datos rugpjūčio 16 ir 17 d.
Vieta Nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Dalyvavimas įėjimas į kūrybines dirbtuves laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“:
Darbeliai iš popieriaus
Tapyba ant akmenukų
Lėlių teatro dirbtuvės
Asmeninių knygelių kūrimas

Susiję straipsniai: