Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugpjūčio 22 d.

Rugpjūčio 22 d.: filmo „Šaknys“ peržiūra

Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino centrai vėl kviečia pažinti kaimyninių šalių rinktinį kiną „Baltijos kino dienose“! Jau trečius metus organizuojama filmų programa žiūrovams rugpjūčio 21–23 d. vėl siūlys pažinti įdomiausius Baltijos šalių kino filmus, kvies juos į susitikimus su kūrėjais.

Prieš porą metų Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino institucijų inicijuotas projektas, siekiantis skatinti filmų sklaidą kaimyninėse šalyse, vis auga. Šiemet Lietuvoje bus pristatyta dar daugiau kaimynų filmų: trys latvių ir net keturi estų vaidybiniai, dokumentiniai, animaciniai kino darbai.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pristatyti šešių Estijos moterų režisierių – Noros Särak, Aljonos Suržikovos, Kersti Uibo, Moonikos Siimets, Annos Hints, Heilikos Pikkov – šeši trumpametražiai filmai. Visos istorijos – itin asmeniškos. Apie pirmąją, didžiąją meilę, apie vaiko netektį, apie neištikimybę, apie trapius santykius su artimaisiais, apie senėjimą. Tai šeši skirtingi požiūriai, atskleidžiantys, kokią įtaką mūsų gyvenimams daro mūsų šeimos ir ką mes patys paliekame po savęs.

Filmas bus rodomas originalo kalba su lietuviškais subtitrais.    

Projektą Lietuvoje organizuoja Lietuvos kino centras. Plačiau ›

Trumpai apie filmą

Data rugpjūčio 22 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Lietuvos kino centras
Partneriai ir rėmėjai Latvijos nacionalinis kino centras, Estijos kino institutas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu

maloniai prašome gerbti vieniems kitus ir atvykti laiku; 
filmas bus rodomas originalo kalba su lietuviškais subtitrais.