Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 11 d.

Rugsėjo 11 d.: Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubas kviečia buvusius ir naujus narius

Vasara netruko prabėgti, ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubas vėl kviečia skaitymo entuziastus burtis draugėn. Jeigu neįsivaizduojate savo laisvalaikio be knygos, jeigu jums nepakanka vien ją perskaityti, bet maga pasidalinti knygos sukeltomis mintimis ir praplėsti akiratį kitų įžvalgomis, kviečiame kartu leistis į turiningą skaitymo kelionę.

Skaitytojų klubo vadovės Rasa Derenčienė ir Daiva Janavičienė yra Lietuvos biblioterapijos asociacijos narės, tad ir naujajame sezone, aptariant kūrinius, bus pasitelkiami biblioterapiniai elementai. Knygas siūlysime skaityti giluminiu skaitymu, iš lėto, stabtelint ir apmąstant įstrigusias teksto vietas, jas pasižymint ir vėliau, jau su klubo bendraminčiais aptariant drauge. Taip svarbesnė tampa ne knygos literatūrinė analizė, bet tai, ką ji kalba kiekvienam iš mūsų ir kodėl.

Laukiame buvusių ir naujų klubo narių. Baigdami pirmąjį Skaitytojų klubo sezoną,  vasarai išsirinkome skaityti latvių rašytojos Noros Ikstenos romaną „Motinos pienas“, tad pirmajame susitikime numatome kalbėti apie šią knygą. Tačiau jei nebūsite jos perskaitę – ne bėda, tebus tai paskata įsivažiuoti.

Maloniai kviečiame registruotis – Skaitytojų klubo susitikimai visą sezoną vyks toje pačioje nedidelėje dalyvių grupėje, nauji nariai vėliau nebus priimami. Taip siekiame sukurti draugiškumo, pasitikėjimo erdvę, kurioje kaskart randasi daugiau atvirumo ir bendrystės. Registracijos forma rasite čia ›

Dalyvės apie pirmąjį Skaitytojų klubo sezoną:

<...> tai, kas vyko šiame kambaryje, bibliotekoje (ir namuose skaitant) buvo vienas geriausių dalykų, nutikusių šiais metais. Aš sugrįžau prie knygų skaitymo džiaugsmo <...> (Milda)

Šie susitikimai buvo vienintelė vieta, kur galėjau kalbėti apie knygas, išgirsti kitų nuomonę apie jas, nustebti, kad kiti knygose atrado kitus dalykus nei aš <...> (Eglė)

Iš šio sezono išeinu su praplėstu akiračiu <...>. Atiduodi dalelę savo patirties ir mainais išsineši kur kas daugiau: atvirumo, nuoširdumo, atsakymų ir klausimų (Ramunė)

<...> nuostabu, kad pasiruošimas klubo diskusijoms motyvavo, skatino įsiglinti į rekomenduojamas knygas <...> Pamatyti save [jų] fone (Ana)

<...> tiek perskaitytos knygos, tiek kitų pastebėjimai ir atsiliepimai praturtino mane (Eglė K.)

Citatų ir savo nuomonės pagrindimo poreikis privertė skaityti giluminiu būdu – sustoti, susimąstyti ir pasikalbėti pačiai su savimi (Danutė)

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 11 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“