Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 13 d.

Rugsėjo 12–13 d.: tarptautinė muzikos industrijos konferencija „What’s Next in Music?“ Nacionalinėje bibliotekoje

Rugsėjo 12–14 d. Vilniuje vyks Lietuvos muzikos verslo asociacijos organizuojamas tarptautinis muzikos mainų festivalis-konferencija „What’s Next in Music?“ (liet. „Kas bus toliau muzikoje?“). Kasmet vykstantis renginys suburia svarbius užsienio leidybininkus, agentūrų atstovus, festivalių ir koncertų organizatorius, žurnalistus, o atlikėjams ir grupėms suteikia išskirtinę progą pasirodyti visiems jiems nė nekirtus Lietuvos sienos.    

Kelias dienas trunkančio renginio programa sudaryta iš dviejų dalių – dieną vykstančios konferencijos ir vakarais įvairiose muzikinėse Vilniaus erdvėse organizuojamų koncertų. Tarptautinė konferencija, dauguma diskusijų ir pokalbių rugsėjo 12–13 d. vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekoje. Be kitų aktualijų, bus diskutuojama ir apie tai, ar Vilnius (ne)nori užmigti.

Skelbiama visų diskusijų programa

Konferencijai „What’s Next In Music?“ parinktos temos ir atvykstančių pranešėjų, ekspertų paskaitos itin aktualios tiems, kurie dirba muzikos ir renginių rinkoje, siekia ir finansinės naudos, ir moralinio pasitenkinimo iš kūrybinės veiklos, taip pat ir tiems, kurie dar tik pradeda kelią į pramogų verslą, svajoja atidaryti muzikos klubą ar užkariauti pasaulį savo pasirodymu televizijos talentų šou.

Šiemet konferencijoje daug dėmesio bus skiriama ir psichologinei būsenai, taip pat su tuo susijusių  ligų prevencijai. Skiepų nėra, tačiau istorijos iš pirmų lūpų pravers ne vien smalsumui patenkinti.

Konferencija „What‘s Next In Music?“ prasidės rugsėjo 12 d. 10 val.

Pirma tema – „Pradėk nuo savęs – kada išaugsime iš piratavimo?“

Taip pavadinta akcija, kurioje dalyvauja DJ Jovani, Erica Jennings, Dominykas Vaitiekūnas ir daugelis kitų žinomų muzikos ir meno pasaulio atstovų. Pavasarį daugelyje Lietuvos aukštųjų mokyklų vyko seminarai „Pradėk nuo savęs“. Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje vyksiančioje  baigiamojoje diskusijoje apie piratavimą dalyvaus Intelektinės nuosavybės apsaugos centro, Lietuvos muzikos verslo asociacijos, AVAKA, LATGA, AGATA atstovai ir žinomi atlikėjai. 

11.15 val. vyks diskusija apie tai, kuo gyva Lietuvos koncertinė rinka regionuose. Patirtimi, statistika ir įžvalgomis pasidalys festivalių, renginių, koncertinių erdvių, prodiuserinių bendrovių atstovai. Ieškosime atsakymų į klausimą, ar šiam verslui jau skamba pavojaus varpai.

Nuo 12.30 val. – intriguojančios „(Ne)sėkmės istorijos: kas bus kitas?“

Apie tai kalbės Daumantas Vinkevičius („LithuaniaHQ“ / „Dynoro“), Diana Adomaitė („Ten Walls“), Saulius Urbonavičius-Samas (BIX / „TV Manija“) ir kiti, subrandinę stulbinančią patirtį tarptautinėje muzikos industrijoje.

14.30 val. – (ne)sėkmių temą bus įdomu pratęsti anglų kalba vyksiančioje diskusijoje „Muzikos industrijos psichologinė būsena: kodėl atėjo metas persvarstyti sėkmės sąvoką“. Vienas pranešėjų – Johanas Svanbergas, vadovaujantis švedų skaitmeninės muzikos bendrovei „Record Union“, skyrusiai 30 tūkstančių JAV dolerių prevenciniams projektams, kuriais siekiama stabdyti ir gydyti muzikos pasaulyje ypač padažnėjusias psichikos ligas.

„Skaičiai yra tokie: iš 1500 apklaustų nepriklausomų muzikos kūrėjų 33 procentai teigia, kad patiria panikos priepuolius, 73 proc. nuolat jaučia nerimą, o 69 proc. išgyvena depresiją, – sako J. Svanbergas. – Faktas, kad šios ligos yra rimta problema. Atsiranda įvairios iniciatyvos, ieškoma įvairių sprendimų būdų. Bet akivaizdu, kad reikia daugiau veiksmo, kad sukurtume sveikesnį muzikos pasaulio klimatą.“

15.30 val. vyks kita diskusija, kurios tema – „Muzikinio projekto pradėjimas ir vystymas“. Dėmesio centre atsidurs garsioji ukrainiečių atlikėja Jamala. Diskusijoje dalyvaus jos vadybininkas Igoris Tarnopolskis, atstovaujantis  bendrovei „Enjoy Records“.

16.30 val. – diskusija „WARM – globalūs radijo grojaraščio duomenys, kiekvienam“. Pranešėjas – danas Jesperas Skibsky. Jis yra naujųjų laikų paslaugos – pasaulinio radijo monitoringo, suteikiančio galimybę vartotojams tiesiogiai sekti, kurios radijo stotys groja jų muziką, įkūrėjas ir vadovas.

Penktadienį, 13-ąją, tinkamas metas išvaikyti demonus dalyvaujant atviroje diskusijoje. 11 val. renginio tema – „Naktinė ekonomika: Vilnius – miestas, nenorintis užmigti?“ Pokalbyje dalyvaus Vilniaus savivaldybės ir daug aistrų sukėlusios šokių aikštelės „Platforma“, klubo „Kablys“ atstovai, Vidmantas Čepkauskas-Vidis iš „Opium“, Viktoras Diawara iš „Lofto“, koncertų organizatorius Martynas Butkevičius, Lietuvos barų ir kavinių asociacijos, baro „Peronas“ vadovas Raimondas Pranka ir kiti.

Po pokalbio apie muzikos įtaką ne tik miegui, bet ir miesto biudžetui, 12.15 val. vyks kitas pokalbis

apie tai, kaip jaunoms grupėms patekti į užsienio scenas. Pagrindines gaires sudės platformų „Gigmit“ / INES atstovas Christopfas Thunas iš Vokietijos, suomių promoterė Aino-Maria Paasivirta, ieškanti grupių festivaliui „Provinssi“, taip pat Asafas Benas Davidas iš Izraelio festivalio „InDNegev“, Danielis Somlo iš vengrų BUSH, Maja Starcevic iš serbiškojo EXIT ir Vladas Jaremčiukas iš šimtus tūkstančių žmonių pritraukiančio ukrainiečių festivalio „Atlas Weekend“.

13.30 val. bus gvildenama tema „Nuo menininko iki prekės ženklo: kaip to pasiekti“. Diskusijoje dalyvaus danas Joshas Greenbergas – „Green Mountain Lodge“ įkūrėjas, kurio vardas daug metų buvo siejamas su tokiais gigantais kaip „Spotify“ ir „Red Bull“, ir Los Andžele įsikūrusios agentūros IAMSOUND bendrakūrėjas Paulas Tao.

15.30 val. – mobiliosios programos „Banding“ pristatymas dalyvaujant svečiams iš Vengrijos – Danieliui Somlo ir Suzannei Ranovich. Šis „app’sas“ unikalus dėl to, kad duoda galimybę muzikos grupėms ir didžėjams keistis koncertais tarptautiniu mastu ir padidinti gerbėjų auditoriją kitose šalyse.

Paprastas pavyzdys: jūsų grupė gali būti žinoma ir mėgstama gimtajame mieste, tačiau net labai geras pasirodymas svetimoje šalyje gali sudominti vos saujelę atsitiktinių klausytojų. Bet galite susirasti žanro kolegas ir jų gerbėjus mobiliojoje programoje „Banding“, apsikeisti muzika ir pasiūlymais pagroti kartu, vieniems kitus apšildant savo šalių scenose. Taip pavyks pelnyti ir daugiau tarptautinių pasirodymų, ir daugiau susidomėjusių klausytojų.

Konferencijų salėje 15.45 val. renginį baigs diskusija „Tiesos akimirka: užsienio ekspertai vertina „What's Next in Music?“ grupes“.

Visos konferencijos „What’s Next In Music?“ diskusijos rugsėjo 12 ir 13 d. vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Renginiai nemokami, tačiau registracija – būtina, ji tęsis iki rugsėjo 6 dienos. Į konferenciją registruokitės čia 

Srities profesionalus subūrusi Lietuvos muzikos verslo asociacija mainų festivalį-konferenciją „What’s Next in Music?“ organizuoja nuo 2016 metų. Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Praėjusių metų renginio akimirkos ›

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 12–13 d.
Laikas

rugsėjo 12 d. 10 val. (registracija nuo 9 val.)
rugsėjo 13 d. 11 val. (registracija nuo 10 val.)

Vieta Konferencijų salė, Meno erdvė, atrijus, V a.
Trukmė

rugsėjo 12 d. 10.00–17.30 val.
rugsėjo 13 d. 11.00–17.00 val.

Dalyvavimas būtina registracija. Bus galimybė užsiregistruoti ir vietoje
Organizatorius Lietuvos muzikos verslo asociacija
Partneriai Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros institutas, Vilniaus miesto savivaldybė, Nacionalinė biblioteka, GO Vilnius, „Loftas Fest“, klubas „Tamsta“; LRT „Opus“, „Corner hotel“, „Comfort hotel“, „Clear Channel“, ETEP, INES, „Estravel“, „Caffeine“
Daugiau informacijos

www.wnim.lt

www.facebook.com/WhatsNextInMusic

socialiniame tinkle „Facebook“