Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 20 d.

Rugsėjo 20 d.: Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto dirbtuvės Nacionalinėje bibliotekoje

Šių metų rugsėjo 12–20 d. jau šešioliktą kartą vyks mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“. Geriausi Lietuvos mokslininkai ir būsimieji tyrėjai, taip pat studentai ir gimnazistai kviečia ragauti žmogiškojo išradingumo vaisių. Turinio įvairovė, kuo platesnis įvairių mokslo sričių, meno atspindėjimas ir interaktyvumas – toks pagrindinis programos sudarytojų siekis. Festivalio programoje bus eksperimentų, betarpiškų kontaktų su mokslą ir technologijas kuriančiais žmonėmis, ekskursijų laboratorijose, verslo įmonėse, kultūros ir meno įstaigose.

Rugsėjo 20 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultetas kviečia net į tris renginius:

13 val. paskaita „Įvaizdžio matematika“, Renginių erdvė, III a.

Lektorė Silvija Grušnienė pristatys įvaizdžio komponentus, dalins patarimus, kaip greičiausiai pakeisti įvaizdį, susikurti šukuoseną. Bus galimybė pabandyti tai atlikti čia ir dabar.

15 val. kūrybinės dirbtuvės „Ritmo eksperimentai“, Muzikavimo erdvė, V a., 536 kab.

Tai linksmas būdas pažinti ritmą, siejant ritmo pratimus su kūno koordinacija. Žaisdami ir atlikdami pratimus dalyviai susipažins su įvairiais ritmais. Laboratorijoje išmoksite atlikti nesudėtingas ritmines figūras ir koordinacinius pratimus rankomis, kojomis, įvairiais kasdieniais daiktais. Užsiėmimą ves lektorius Andrej Polevikov.

17 val. paskaita „Sąmoningas mados vartotojas. Tvarumas. Socialinė atsakomybė. Ekologija. Kaip nepasiklysti?“, Renginių erdvė, III a.

Lektorė Asta Kisieliūtė pristatys populiarias sąvokas „socialinė atsakomybė“, „ekologija“, „tvarumas“, patars, kaip nesuklysti jas vartojant, atskleis esminius suvokimo momentus.

Trumpai apie renginius

Data rugsėjo 20 d.
Laikas 13, 15, 17 val.
Vieta Renginių erdvė, III a., Muzikavimo erdvė, V a., 536 kab.
Trukmė kiekvienas renginys tęsis apie 1,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Išorinis partneris Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultetas
Daugiau informacijos

www.mokslofestivalis.eu
socialiniame tinkle „Facebook“