Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 12 d.

Tęsiamas dialogas su Lietuvos leidėjų asociacija: atkreiptas dėmesys į bibliotekoms skiriamo finansavimo problemas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, generalinio direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Aidas Sinkevičius, generalinio direktoriaus pavaduotoja informacijos išteklių ir  paslaugų plėtrai Sandra Leknickienė, Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Viktorija Pukėnaitė-Pigagienė, Teisės ir žmogiškųjų išteklių skyriaus vadovė Janina Marcinkevičienė susitiko su Lietuvos leidėjų asociacijos (LLA) valdybos nariais Arvydu Andrijausku (leidykla „Alma littera“), Danguole Kandrotiene („Terra Publica“), Jauniumi Lingiu („Tikra knyga“), Vytu Vincu Petrošiumi (leidykla „Vaga“), Sauliumi Petruliu (leidykla „Eugrimas“), LLA prezidentu Remigijumi Jokubausku (leidykla „Justitia“) ir LLA vykdančiąja direktore Rūta Elijošaityte-Kaikare.

Susitikimas pratęsė šių metų rugpjūčio mėnesį pradėtą dialogą. Tąkart buvo prisiminti sėkmingi Nacionalinės bibliotekos ir LLA bendradarbiavimo atvejai, aptartos galimybės, kaip ir kokiose srityse bendradarbiavimą galima plėsti ir stiprinti ateityje.

Šiandieniniame pokalbyje buvo diskutuota apie Nacionalinės bibliotekos vykdomus projektus, apimančius visą Lietuvą, turinčius įtaką visų šalies bibliotekų vartotojų paslaugų kokybės gerinimui. Taip pat buvo aptarti klausimai, aktualūs leidėjų bendruomenei. Kalbėta ir apie ilgametę bibliotekų informacijos išteklių fondų finansavimo problemą, konkrečiai apie fondams komplektuoti skiriamų lėšų stygių. 

Sutarta tęsti darbinius susitikimus. Netolimoje ateityje planuojama pasirašyti ir bendradarbiavimo sutartį.