Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 17 d.

Rugsėjo 17 d.: atnaujintos skaityklos „Erdvė vaikams“ atidarymas

Įsivaizduokite, kad jums treji ir tėvai jus atveda į biblioteką... Ką joje norėtumėte pamatyti, kaip norėtumėte būti sutiktas, kaip rinktumėtės knygas? Ar nustebtumėte, jei pirmiausia pasisveikintų su jumis, o tik paskui kreiptųsi į drauge su jumis atėjusį suaugusįjį?

Rugsėjo 17 d. 10 val. kviečiame į  Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento atnaujintos skaityklos „Erdvė vaikams“ atidarymą, kuriame dalyvaus Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Švedijos ambasadorė Lietuvoje Maria Christina Lundqvist ir IKEA atstovė Indrė Česūnienė.

Tokia švedišku (Stokholmo miesto vaikų ir jaunimo bibliotekos) modeliu paremta „Erdvė vaikams“ kartu su Švedijos ambasada Lietuvoje ir Švedijos institutu įkurta 2016-aisiais, o šiemet ji atnaujinta. Šioje skaitykloje, skirtoje vaikams nuo 0 iki 9 metų, pasidėsite batukus ant suolelio ir eisite prie lentynos, kurioje surasti norimą knygą nuo šiol bus itin lengva. Nebereikės žinoti autoriaus pavardės – užteks sugalvoti, apie ką norėtum skaityti, nes visos knygos suskirstytos pagal temas: nuotykiai, draugai, gyvūnai ir pan. Susiradę knygą, o gal pasiėmę žaidimą, galėsite patogiai išsitiesti ant minkšto kilimo ar pasislėpti skaitymo namelyje ir mėgautis. Na, o jei esate kiek didesni ir į biblioteką užsukote jau su savo mažyliu, atsipūskite ant patogaus fotelio, pasisodinkite vaiką ant kelių ir persikelkite į pasakojimų pasaulį.

Nors vos įėjus į biblioteką skaitykla „Erdvė vaikams“ sužavi spalvingumu ir jaukumu, ji nėra tik baldai ir neįprastas knygų išdėstymas – tai vaiko lūkesčių bibliotekos koncepcija, apimanti taip pat ir įvairius renginius, bibliotekininkų elgesį su vaiku, skaitymo skatinimo ir įvairias veiklas, lavinančias vaikų vaizduotę ir kūrybingumą, ugdančias pomėgį skaityti, skatinančias pasitikėjimą savimi ir atsakomybės jausmą.

Jei turite klausimų ar pageidaujate išsamesnės informacijos, prašome kreiptis į Ingą Mitunevičiūtę, tel. (8 5) 239 8564, el. paštas Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 17 d.
Laikas 10 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai ir rėmėjai Švedijos institutas, Švedijos ambasada Lietuvoje ir IKEA Lietuva