Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 1 d.

Spalio 1 d.: Ingos Juodkūnės knygos „Rytoj vėl patekės saulė“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į romano „Rytoj vėl patekės saulė“ pristatymą ir susitikimą su autore Inga Juodkūne.

Inga Juodkūnė – psichologė, dėmesingo įsisąmoninimo (angl. mindfulness) trenerė. Debiutiniame romane „Rytoj vėl patekės saulė“, remdamasi asmenine patirtimi, aprašė vidinę žmogaus kovą su depresija, siekį ir užsispyrimą gyventi kiekvieną akimirką renkantis būti, o ne grimzti į prarają. „Ši knyga jums ir apie jus (mus). Apie jūsų (mūsų) buvusį, esamą arba būsimą kentėjimą. Apie jūsų (mūsų) ieškojimus ir atradimus. Apie pastangas, nusivylimą jomis ir vilties atgavimą. Apie jūsų (mūsų) gyvenimo prasmę. Apie iššūkius ir sunkumus, kuriuos teks įveikti. Tikiu, kad ji padės jums... Ne, ne kentėti. Ji padės gyventi. Gyventi savo gyvenimą“, – teigia gydytojas psichoterapeutas med. m. dr. Julius Neverauskas.

„Rašytoja lyg Stalkeris veda skaitytoją per negyvenimo zoną. Aprašymas toks nuogas ir vaizdingas, kad nejučiomis įtraukia ir leidžia nugara pajusti stingdantį beprasmybės alsavimą ir trapią išgyvenimo viltį. Manau, tai labai svarbi patirtis norint geriau suprasti tuos, kurie keliauja balansuodami tarp gyvenimo ir mirties. O juk taip bet kada gali nutikti mūsų artimiausiems žmonėms“, – pasakoja kunigas Algirdas Toliatas.

Susitikime diskutuosime apie drąsą būti atviram, apie tai, kur baigiasi (savi)terapija ir prasideda kūryba, dalysimės knygos atsiradimo istorijomis.

Pokalbio dalyviai: I. Juodkūnė, gydytojas psichoterapeutas med. m. dr. J. Neverauskas, rašytoja, dramaturgė ir scenaristė Teklė Kavtaradzė. Renginio moderatorė Rusų dramos teatro vadovė Olga Polevikova.

Trumpai apie renginį

Data spalio 1 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“