Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 4 d.

Spalio 4 d.: Europos pilietinės visuomenės susitikimas „Kalbėkime apie klimatą“

2019 metais Europą sukrėtė rekordinės karščio bangos, o mokslininkai perspėja, kad ateityje jų bus ir daugiau. Klimato kaita ne tik kažkur toli tirpdo Arkties ledynus, bet daro įtaką ir kasdieniam europiečių gyvenimui. Britų dienraštis „The Guardian“ kviečia šio reiškinio nebevadinti „klimato kaita“, o vartoti terminą „klimato krizė“. Įvairiose Europos valstybėse kuriasi pilietinės iniciatyvos ir judėjimai, vis garsiau kalbantys apie būtinybę imtis skubių veiksmų.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančiame tarptautiniame renginyje kviesime diskutuoti apie klimato kaitos priežastis ir pasekmes, ES politiką šiais klausimais ir Europos pilietinės visuomenės vaidmenį. Renginys iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos projekto „Europa piliečiams“ lėšomis.

Į renginį atvyksta dalyviai iš daugiau kaip 15 Europos šalių. Diskusijoje dalyvaus Europos Parlamento, Europos Komisijos, ministerijų, pilietinių organizacijų bei kitų suinteresuotų institucijų atstovai, akademinės bendruomenės nariai. Kviečiame dalyvauti.

Renginys vyks anglų ir lietuvių kalbomis su sinchroniniu vertimu. Prašome registruotis ›

Trumpai apie renginį

Data spalio 4 d.
Laikas 16 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 3,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas, bet prašome registruotis čia ›
Organizatoriai ir partneriai Europos federalistų sąjunga, Renew Europe frakcija Europos Parlamente, Konrado Adenauerio fondasRenginys iš dalies finansuojamas ES programos „Europa piliečiams“ lėšomis
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›
Svarbu renginys vyks anglų ir lietuvių kalbomis su sinchroniniu vertimu