Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 21 d.

Spalio 21 d.: Evos Tombak naujos knygos pristatymas

„Vieni svajoja, o aš rašau knygas. Penktoji svajonė realizuota, ji vardu „Atia, suskiai: 33 minčių išvarymo dienos“, – į susitikimą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje kviečia jogos instruktorė, žurnalistė ir rašytoja Eva Tombak.

„Liūdnos ar blogos minties įsiskverbimas į sąmonę ne mažiau pavojingas nei skarlatinos mikrobų invazija į organizmą. Būtina pasirūpinti nepageidaujamos minties išvarymu, jei nenorime, kad ji pasiliktų iki gyvenimo pabaigos“, – autorė cituoja Francesą Hodgsoną Burnett‘ ą ir psichologės dr. Vaivos Klimaitės atsiliepimą apie naują E. Tombak kūrinį: „…savitas, unikalus romano, dienoraščio, motyvacinės literatūros ir savipagalbos knygos derinys. Tarsi žiūrėtum į kito gyvenimą pro rakto skylutę – ir smalsu, ir baugu, kad pričiups. „Atia, suskiai“ skatina galvoti ne tik apie Evą ir jos gyvenimą (nors rašoma juk apie tai!), o apie save. Užduoti sau klausimus, įsiklausyti į save. Išbandyti rašymą kaip įdomų iššūkį. Autorė nenurodo, kuo būti ar tapti, neduoda konkrečių patarimų, kaip, ką ir kada daryti, – ji skatina atsisukti pačiam į save. Tarsi sako: „Tavo vidus jau seniai žino, kas tu, dabar metas tai sužinoti ir tau.“

„Atia, suskiai“ – labai asmeniška knyga, autorė rašo apie savo patirtis. Tačiau kartu ir apie mane. Ir apie tave. Jei kūrinyje atpažįsti save – kūrinys vykęs. Kitaip, anot Martyno Heideggerio, jis neturėtų prasmės: „Kiekvienas pasirodo esąs kitas ir nė vienas nėra savimi.“ Tai jau verslo valdymo patarėjo, personalo parinkimo eksperto, ugdančiojo vadovavimo ir karjeros mentoriaus Sauliaus Jovaišo nuomonė.

Pati autorė pripažįsta, kad „Atia, suskiai“ yra jųdviejų su vyru Viktoru bendras kūrinys. „Mes abu sąžiningai atlikome rašymo meditaciją 33 temomis – aš rašiau, Viktoras piešė. Kiekvienas pagal save, klausydamas savo vidinio angelo ir demono. Kaip mums pavyko – neilgtrukus pamatysi, o paskaitęs, tikiuosi, panorėsi ir pats pasibandyti. Juk „Atia, suskiai“ ne šiaip knyga – tai knyga užrašinė. Rūšiuokime mintis kartu – kurias į stalčių, o kurias į žmones“, – su meile į būsimą skaitytoją kreipiasi E. Tombak.

Renginyje Nacionalinėje bibliotekoje knygą pristatys autorė E. Tombak, knygos iliustratorius V. Tombak. Moderatorius Saulius Jovaišas.

Trumpai apie renginį

Data spalio 21 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos Socialiniame tinkle „Facebook“