Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 10 d.

Pokalbiai apie dokumentinio paveldo svarbą ir reikšmę

Minint Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos 100-metį spalio 9 d. buvo surengtas tarptautinis mokslinis seminaras „Dokumentinio paveldo tyrimų ir sklaidos patirtys Europos bibliotekose“. Seminaro dalyvius pasveikinęs Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pabrėžė dokumentinio paveldo svarbą ir reikšmę bendradarbiaujant su kitomis valstybėmis, palinkėjo, kad šis senojo dokumentinio paveldo ekspertų susitikimas taptų tradicinis ir kad Nacionalinė biblioteka galėtų būti tokių susitikimų vieta. Seminaro dalyvius pasveikino ir Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktorė Jolanta Budriūnienė. Ji pasidžiaugė Nacionalinėje bibliotekoje suintensyvėjusiais dokumentinio paveldo tyrimais ir jų sklaida.

Seminare pranešimus skaitė tyrėjai iš Lietuvos ir užsienio šalių: iš Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos, Lietuvos istorijos instituto, Vilniaus universiteto bibliotekos, Nacionalinės bibliotekos, Oksfordo universiteto (Didžioji Britanija), Osolinskių nacionalinio instituto bibliotekos Vroclave (Lenkija), Latvijos nacionalinės bibliotekos Rygoje ir Baltarusijos nacionalinės bibliotekos Minske. Seminaro pranešėjai pasidalijo įvairiose atminties institucijose saugomo dokumentinio paveldo kolekcijų ir rinkinių tyrimais bei vykdomais projektais.

Seminaro pabaigoje surengta bendra dalyvių diskusija, kurioje aptarti dokumentinio paveldo sklaidos klausimai, dalytasi įvairia patirtimi vykdant viešinimą. Diskusijoje prieita prie bendros nuomonės, kad šiame amžiuje svarbu ne tik saugoti ir tyrinėti atminties institucijose sukauptas vertybes, bet ir jas viešinti, ieškoti tinkamų būdų, kaip geriau jas atverti plačiajai visuomenei.

Daugiau nuotraukų ›