Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 11 d.

Tarptautinė tolerancijos diena

Lapkričio 16 d. pasaulyje yra minima Tarptautinė tolerancijos diena, kurią 1995 m. paskelbusi 28-oji generalinė UNESCO konferencija priėmė Tolerancijos principų deklaraciją. Nuo 2013 m. ji yra įtraukta į Lietuvos atmintinų dienų sąrašą.

Tolerancija – tai pakantumas kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir jo teisių pripažinimas. Tolerancija moko mus būti pakančius ir gebančius suprasti kitą ir kitokį, išmokti žvelgti į pasaulį smalsiai, be išankstinio nusistatymo ir ribotumo. Būdami tolerantiški mes vertiname savarankiškai, mąstome kritiškai, samprotaujame etiškai, suvokiame empatiškai.

Vadovaudamiesi pilietiškumo, dialogo ir kultūrų įvairovės vertybėmis, kviečiame geriau vieniems kitus pažinti ir prisijungti prie Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimo Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, kur lankytojai pasitinkami tolerantikška aplinka ir siekiu vienyti daugiatautę Lietuvą.

Susipažinti su šios temos leidiniais galite Socialinių mokslų skaitykloje parengtoje parodoje. Socialinių mokslų skaityklos darbo laikas ›

Literatūros, esančios kituose Nacionalinės bibliotekos fonduose, sąrašą rasite čia ›

Mes esme tolerantiški ir suteikiame galimybę rinktis: norėdami surasti dar daugiau informacijos šia ir kitomis jums svarbiomis temomis, galite pasinaudoti socialinių ir humanitarinių mokslų informacijos paieškos konsultantų profesionalia pagalba (daugiau informacijos rasite čia ›) arba savarankiškai naudotis portalu ibiblioteka.lt.

Maloniai kviečiame užsukti į Socialinių mokslų skaityklą III a. ir aplankyti Tolerancijos dienai skirtą knygų ekspoziciją.