Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 27 d.

Lapkričio 6–27 d.: Stanislovo Žvirgždo paskaitos apie fotografiją

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, fotografijos istoriko, fotomenininko Stanislovo Žvirgždo viešų paskaitų ciklą apie fotografiją. Įdomius autentiškus pasakojimus lydi gausi teminė iliustracinė informacija. 

Kiekvieną lapkričio mėnesio trečiadienį ir vėl susitiksime keturiose paskaitose.

Lapkričio 6 d.: Fotografija ir dailė

Paskaitoje apžvelgiama fotografijos ir dailės sąveika nuo ankstyvojo laikotarpio iki mūsų dienų. Paskaitoje demonstruojama apie 130 iliustracijų.

Lapkričio 13 d.: Fotografija nelaisvėje (okupacijos, tremtys, pasipriešinimas) (NEĮVYKS)

Paskaitoje pasakojama apie fotografavimą nelaisvės sąlygomis. Pradedant 1863 m. fotografijomis, po to Pirmojo pasaulinio karo metų vokiečių fotografų nuotraukos, dar vėliau sovietinė tremtis, partizanų karas. Paskaitoje demonstruojama apie 130 iliustracijų.

Lapkričio 20 d.: Vilniaus bažnyčių ir namų interjerai

Paskaitoje pirmą kartą pasakojama apie bažnyčių ir namų interjerus. Vilniaus bažnyčių interjerus pirmasis pradėjo fotografuoti J. Čechavičius. Vėliau ir kiti fotografai darė tokias fotografijas. Be to, bus parodyta ir namų interjerų: F. Ruščico, T. Vrublevskio ir kt. Paskaitoje demonstruojama apie 130 iliustracijų.

Lapkričio 27 d.: Transportas fotografijose ir atvirukuose

Remiantis senomis fotografijomis ir atvirukais apžvelgiamas Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų bei miestelių transportas: vežikai, karietos, garlaiviai, traukiniai. Paskaitoje demonstruojama apie 130 iliustracijų.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas fotomenininkas S. Žvirgždas yra daugelio fotografijos leidinių sudarytojas, knygų vertėjas, straipsnių ir jų rinkinių apie Lietuvos fotografijos istoriją autorius ar bendraautoris.

Laukiame fotografijos mėgėjų. Įėjimas laisvas.

Trumpai apie renginius

Data Vieta Laikas Tema
Lapkričio 6 d. Konferencijų salė, V a. 17.30 val. Fotografija ir dailė
Lapkričio 13 d. Konferencijų salė, V a. 17.30 val. Fotografija nelaisvėje (okupacijos, tremtys, pasipriešinimas) (NEĮVYKS)
Lapkričio 20 d. Konferencijų salė, V a. 17.30 val. Vilniaus bažnyčių ir namų interjerai
Lapkričio 27 d. Konferencijų salė, V a. 17.30 val. Transportas fotografijose ir atvirukuose