Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 7 d.

Lapkričio 7 d.: filmo „Paprastos svajonės“ peržiūra ir susitikimas su režisieriumi

Kino ir reklamų režisierius Šarūnas Mikulskis Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatys socialinės dokumentikos filmą, kupiną neįtikėtinų patirčių ir pažinčių su kalnų ir džiunglių žmonėmis. Vedamas begalinio noro sukurti ką nors unikalaus, režisierius nenaudojo kino kameros, o pasiskolino fotoaparatą, objektyvus ir leidosi į avantiūrą. Apie Nepalo gamtą esame matę daug dokumentikos, tačiau šis autentiškų pasakojimų kupinas filmas leidžia dar labiau priartėti prie vietos žmonių.

Tapybiškai rami Nepalo provincijos kasdienybė slepia bręstančias permainas. Bandydami išgyventi, filmo herojai kiekvieną dieną susiduria su skurdu, viduramžiška kastų sistema, švietimo ir medicinos apsaugos trūkumu. Filme rodomos dviejų Nepalo provincijose gyvenančių šeimų istorijos. Jauna šeima ruošiasi palikti savo varganą pašiūrę, kurioje gyveno po žemės drebėjimo, ir įsikurti naujuose namuose. Šeimos tėvui Arun po inksto transplantacijos įsimetė infekcija, todėl jis priverstas važiuoti į sostinės Katmandu ligoninę darytis medicininių tyrimų ir su nerimu laukti jų rezultatų. Okaldungos provincijoje netoli Himalajų kalnų gyvena žemiausios – dalitų kastos šeima. Ramus ir paprastas gyvenimas kalnų kaimelyje slepia moters patirtas skriaudas ir lyčių nelygybę, o gyvos kastų tradicijos užkerta kelią tolesnei jos dukros edukacijai. Nepaisant negandų, filmo herojai moka nuoširdžiai džiaugtis paprastomis gyvenimo akimirkomis ir nepraranda geresnio gyvenimo vilties.

Šį nuoširdų ir atvirą filmą Nacionalinėje bibliotekoje pristatys režisierius Š. Mikulskis. Filmas bus rodomas originalo kalba su lietuviškais subtitrais. Vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos).

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 7 d.
Laikas 18 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai ir rėmėjai „Bro Production“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu maloniai prašome gerbti vieniems kitus ir atvykti laiku; vėluojantys žiūrovai į salę nebus įleidžiami