Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 12 d.

Lapkričio 12 d.: diskusija apie Lenkijos ir JAV dvišalius santykius

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Vytauto Didžiojo universitetas, Lenkijos institutas Vilniuje, Kazimierzo Pułaskio fondas Varšuvoje ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į viešą diskusiją apie Lenkijos ir JAV dvišalius santykius ir jų įtaką regioniniam saugumui.

Pagrindiniai diskusijos klausimai

Kiek stiprūs šiuo metu yra Lenkijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų politiniai santykiai? Kokia šių santykių įtaka Rytų ir Vidurio Europos regiono (taip pat ir Baltijos šalių) saugumui? Ar sustiprėjo dėl šių priežasčių NATO rytinis flangas? Kokia yra dabartinė euroatlantinių santykių situacija ir kokios yra ateities prognozės? Ar galime įsivaizduoti Lenkiją kaip pagrindinį tiltą tarp JAV ir ES? Taip pat bus kalbama apie Lenkijos ir JAV iniciatyvas, Europos energetinį saugumą. 

Kalbėtojai

Doc. dr. Giedrius Česnakas (Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija); dr. Ieva Karpavičiūtė (Vytauto Didžiojo universitetas); dr. Žygimantas Pavilionis (Lietuvos Respublikos Seimo narys; buvęs Lietuvos Respublikos ambasadorius JAV, 2010–2015 m.); dr. Tomasz Smura (Kazimierzo Pułaskio fondo Varšuvoje tyrimų biuro direktorius, užsienio politikos programų direktorius).

Moderatorius doc. dr. Andžej Pukšto (Vytauto Didžiojo universitetas).

Renginys vyks anglų kalba (be vertimo).

Kviečiame stebėti diskusijos tiesioginę transliaciją Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanale ›

Trumpai apie diskusiją

Data
lapkričio 12 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Partneriai
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Vytauto Didžiojo universitetas, Lenkijos institutas Vilniuje; Kazimierzo Pułaskio fondas Varšuvoje
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“